美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人是沒有搽開粉底, 現想請教一下, 用兩用粉底好, 定還是用濕粉再用乾粉
我家有位小主人

別墅

原文章由 lyanlyan3 於 08-1-25 11:58 發表
本人是沒有搽開粉底, 現想請教一下, 用兩用粉底好, 定還是用濕粉再用乾粉

如果無用開, 2用粉會難handle d, 因有機會重手左~
用濕粉+碎粉就最好

至於貼唔貼, 係睇下你點搽, 係手勢問題~armani 不錯~:-P
http://www.Fimakeup.com

禁止訪問

大宅

原文章由 beautyMing 於 08-1-25 12:29 發表

我用armani 就好乾
反而RMK cream foundation好得呀
又薄、貼、夠遮瑕

用完我諗住試ex beaute

armani 既濕粉我未用過,不過佢既粉餅又真係幾好用嫁. 佢出名粉底...

我而家用左隻dior既濕粉.. 好正呀! 又夠濕. 又好貼. 價錢都係$220.. 抵用. 大家不妨一試... hehe

禁止訪問

大宅

I like IPSA!!! liquid foundation!

大宅

之前我係濕粉+乾粉, 望落唔得自然仲好似好厚粉咁!:-|
但近排我搽bb cream+KP碎粉, 塑落好薄好自然。

大宅

我而家都用緊bb cream, 但係過左一陣成面油, 又多左粒粒.

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

how about covermark?? 我睇magazine 見佢新出左隻essence 粉底?-(

男爵府

covermark都係好野,但最近用緊隻叫prosays的粉底都幾好的,我覺得呢個天氣用都無起皮仔。幾貼。

原文章由 March 於 08-1-25 13:42 發表
how about covermark?? 我睇magazine 見佢新出左隻essence 粉底?-(

大宅

原文章由 fi_makeup 於 08-1-25 12:15 發表

如果無用開, 2用粉會難handle d, 因有機會重手左~
用濕粉+碎粉就最好

至於貼唔貼, 係睇下你點搽, 係手勢問題~armani 不錯~:-P

我聽人講過 ARMANI 好好,不過價錢係400
咁foundation 係咩黎, 你地各有各好, 我都唔知搵邊隻
我想係用後係唔覺我用左粉咁呀, 因早期我買左 MAX FACTOR 好明顯, 搽左好似係鬼咁架,
我家有位小主人

洋房

原文章由 tiggertigger 於 08-1-25 12:43 發表

armani 既濕粉我未用過,不過佢既粉餅又真係幾好用嫁. 佢出名粉底...

我而家用左隻dior既濕粉.. 好正呀! 又夠濕. 又好貼. 價錢都係$220.. 抵用. 大家不妨一試... hehe ...

請問你嘅皮膚是乾性還是油性呢?我是乾性的,我怕我用dior既濕粉唔夠濕. 唔貼呀

複式洋房

都唔係新啦, 不過好用

原文章由 March 於 08-1-25 13:42 發表

大宅

原文章由 ac119 於 08-1-25 16:45 發表
都唔係新啦, 不過好用

我覺得 covermark 唔錯~~~

民房

请问KP粉在哪里有卖?BB CREAM是哪个牌子?在哪里有卖?

子爵府

其實皮膚好用咩牌子 都會好貼:-P ,皮膚唔好用咩都假~:tongue:

別墅

原文章由 LeeAnnMama 於 08-1-25 12:50 發表
我就用開濕粉+碎粉,濕粉方面我用過GA,SOFINA,Bobbi
Brown.....,我自己就比較鍾意IPSA,夠貼,佢新出o個隻
essence-in cream foundation我覺得幾正又保濕,另外
gloss water foundation都唔錯,至於ex beaute隻高清
粉 ...

ex beaute 係我用過最好的,不過耍成520, 真係好貴,之前用埋佢隻限量版,有少少閃的碎粉,無得頂~:-P
http://www.Fimakeup.com

大宅

原文章由 sunnymom 於 08-1-25 16:27 發表

請問你嘅皮膚是乾性還是油性呢?我是乾性的,我怕我用dior既濕粉唔夠濕. 唔貼呀

我本身都算乾嫁.. 我要用精華打底先得呀.. 但dior果隻真係ok呀!

如果大家唔怕貴左少少 Chantecaille 呢個牌子都好好嫁..
不過就貴左少少590好似係.. 但真係very good

我意見係大家唔好用兩用餅呀! 最好就係濕粉加乾粉/碎粉.. 可以比較自然d.. 自然最緊要係個濕粉唔好太白便行了...
要遮暇的話索性買遮暇膏.. 明顯又好用

禁止訪問

別墅

我就覺得Armani濕粉係最好, 薄得嚟之餘遮遐度又好, 雖然係貴, 但試過咁多隻牌子佢係我唯一用完再買的

首頁

尾頁

跳至