意見反饋
義工
[2006年] 有無0602媽媽帶BB坐飛機或者旅行??

別墅

國民生產總值:980

有無0602媽媽帶BB坐飛機或者旅行??
原本覺得無乜問題,但報左後好怕執漏野,有無D有帶BB外遊既經驗分享下???
你地有沒有帶BB車去呀?
我仲要係自遊行呀:tongue:
THX

王國熱話
有Panasonic NU-SC300b 蒸焗爐用家嗎?
最滿意的生日蛋糕
化痰止咳又滋潤既湯水
合桃提子麥包

伯爵府

國民生產總值:16605

Jack 仔去左一次Bangkok, 一次Korea, 3 月會去London

次次都有帶bb車, 臨上機比地勤就得了, 帶bb仲可係頭等個邊優先上機.

bb 飲品,水不限帶上機

另我會自備watson water(通常2x 1.25l, 寄倉) 加當地熱水開9

9樽就用熱水6

帶哂所需的尿片, 出街用學習褲, wet tissue (試過想在bangkok買wet tissue,以為會好平, 唔係hk帶去, 點知要成hkd30一包)

帶大量bb小食

[ 本文章最後由 adacheung1972 於 08-1-26 09:48 編輯 ]
星期五是無飯主婦日

男爵府

國民生產總值:5339

我都係同豬B去Bangkok,不過...我就帶左生水去個度煲(一支有手挽既bonaqua水樽),跟住買左用完即棄既奶袋,個咀就用酒店水煲烚(如果你bb係早,晚一餐奶...我建議帶兩個咀)
跟住好似ada話帶個D都OK架啦(我都係請教ADA )
同埋你去定E生個度攞D平安藥啦,我帶埋保心安油(我阿B好易嘔,塗左好D)+探熱針

BB車一定要帶呀~~
其實我覺得自由行仲好呀!你跟團要朝早morning call,你辛苦時,阿b又辛苦啦

[ 本文章最後由 sylviawong 於 08-1-26 10:38 編輯 ]

伯爵府

國民生產總值:16605

依家真係一入酒店房就煲熱水

星期五是無飯主婦日

大宅

國民生產總值:2971

我就同阿囝去過一次japan, 都係帶ada 講果d 咁上下, 其實e+ bb 都2歲, 我覺得都唔洗太worry, 最驚都係佢水土不服, 所以我都有帶定2支1 公升自己煲定ge 水去, 再+果度ge 熱水開奶, 仲有就係平安藥, 我就好攪笑, 連阿囝用開個厠板都帶埋去, 因為佢慣咗用呢個厠板, 最驚佢去到第2度唔肯去大大.. 仲有就係帶定多d 包包餅餅啦, 如果bb 食唔慣果度d 野食, 都可以頂當..

別墅

國民生產總值:833

我就要帶埋阿仔果枕頭,因為試過去香港迪士尼住一晚, 佢唔慣, 成晚都瞓唔著, 所以之後去旅行6日連枕頭都要帶埋去.

男爵府

國民生產總值:6303

我11月中都有帶我個仔去澳洲玩咗2星期。 因我book咗間有廚房的酒店, 所以阿B日日都有粥食。 尿片帶足夠, 奶樽帶咗2個,還有熱水壺。 至於水就無帶, 因我個B腸胃都OK, 所以食當地的水都無問題, 全程都玩得非常開心。 今年年中會帶佢去布吉玩, 到時大D, 可能唔洗帶噤多野。

男爵府

國民生產總值:6303

補充 : 最緊要帶玩具比佢玩, 等佢可以响飛機上或响酒店有得玩, 唔洗煩住自己。

大宅

國民生產總值:4541

我帶左psp入左阿女成日睇既vcd比佢響飛機度睇
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.