論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我睇勞工假呀.. 初一至初三係法定假..咁初四係星期日咁係米要放埋初四??

定係個個星期要做足左7日先有一個day off?

wo...我工人新年假仲多過我...

pls help! thx?-( ?-(

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

工人每 7 日就有 1 日休息日。你工人幾多號去你屋企?初一至初三係法定假,未做滿 3 個月無薪,系可以扣番該日嘅人工。

原文章由 carjimlam 於 08-1-26 11:14 發表
我睇勞工假呀.. 初一至初三係法定假..咁初四係星期日咁係米要放埋初四??

定係個個星期要做足左7日先有一個day off?

wo...我工人新年假仲多過我...

pls help! thx?-( ?-(
...

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 twins214wy 於 08-1-27 15:59 發表
工人每 7 日就有 1 日休息日。你工人幾多號去你屋企?初一至初三係法定假,未做滿 3 個月無薪,系可以扣番該日嘅人工。

係唔可以唔放,最多無薪,同埋唔可以唔COUNT果3日,即係真係要放足4日!

男爵府

thx thx 呀.. 咁佢地就一次放4日lu...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 carjimlam 於 08-1-29 21:47 發表
thx thx 呀.. 咁佢地就一次放4日lu...

如佢係放開Sunday做休息日,咁就連放4日啦,我都係.:D

男爵府

我個工人1/2接佢返黎, 咁我地係唔比佢放WEEKEND, 只放WEEKDAY, 7/2剛剛新年, 7-9/2必放, 但6/2先比佢放左先得唔得架?? 10/2需然星期日, 但我係唔會比佢放, 因為唔係做滿7日O既休息日

首頁

尾頁

跳至