跳至

首頁

尾頁

公爵府

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 11:01 發表

係印呀, 要求唔高, 都ok嘅

黎緊星期日, 上晝係唔要上playgroup? 如果岩時間, 3位晴晴一齊去公園玩:)

好呀, 好呀

大宅

我以為妳講緊我o個個tim, 我o個个又係印, 真係要求唔高, 都ok ge, 我本身個人要求唔高ge, 咁我都覺得佢係印印界算係唔錯掛, 不過, 未試過唔o係到的情況, 真係好難講

lei 緊sunday要ar, 好似難就時間o的, 不如改o係saturday下午, 食tea好唔好ar? 之后再去公園玩

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 11:01 發表

係印呀, 要求唔高, 都ok嘅

黎緊星期日, 上晝係唔要上playgroup? 如果岩時間, 3位晴晴一齊去公園玩:)

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-1-28 11:39 發表
我以為妳講緊我o個個tim, 我o個个又係印, 真係要求唔高, 都ok ge, 我本身個人要求唔高ge, 咁我都覺得佢係印印界算係唔錯掛, 不過, 未試過唔o係到的情況, 真係好難講

lei 緊sunday要ar, 好似難就時間o的, 不如改o係s ...

兩日我都可以

大宅

原文章由 junejune123 於 08-1-28 11:39 發表

lei 緊sunday要ar, 好似難就時間o的, 不如改o係s ...

好呀! 我要成2:15pm先返到屋企, 唔知亞女有無瞓緊覺, 不過到4點要食奶, 應該4:30pm前可以出黎, 如果覺得太遲你地約食tea, 我直接到公園

大宅

o 我, 妳個囡通常o個個時間訓覺ga? 我個囡通常11-2倒呢段時間訓ge, 但係我地出到lei, 實會食milk/食粥ga wor, 妳做咩唔帶埋出lei食milk ar??

重有妳地o個日又諗唔諗住叫埋c6 or 工人呢? 我個c6就唔駛預佢ga la

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 12:16 發表

好呀! 我要成2:15pm先返到屋企, 唔知亞女有無瞓緊覺, 不過到4點要食奶, 應該4:30pm前可以出黎, 如果覺得太遲你地約食tea, 我直接到公園

大宅

重有其實我想問下, 妳地覺得天水圍係咪好唔方便ar? 我搬左lei2個月有多啦, 遲o的重要番沙田番工, 我覺得唔係好慣咁, 妳地又鐘唔鐘意o係到住ga?

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-1-28 12:25 發表
重有其實我想問下, 妳地覺得天水圍係咪好唔方便ar? 我搬左lei2個月有多啦, 遲o的重要番沙田番工, 我覺得唔係好慣咁, 妳地又鐘唔鐘意o係到住ga?

我習慣了,唔想搬
我返大角咀,搭西鐵到南昌,行20分鐘返工,放工會買完餸先回家,平日放假會去元朗食嘢(未生之前),再買餸回家,清潔間屋,熨晒一星期要著的衫,日子好快過,我和c6都唔喜歡去行街
娘家住葵芳,有車直接回家,好方便
是最唔方便去99家:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:
不過c6就麻煩些,現在返土瓜灣, 要去美孚轉小巴返工, 不過他常轉工, 唔會就他:tongue:

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-1-28 12:25 發表

1. 有人會坐車去上水轉火車
2. 麗湖後面有村巴去沙田
3. 巴士(但坐好鬼長時間)

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-1-28 12:23 發表
o 我, 妳個囡通常o個個時間訓覺ga? 我個囡通常11-2倒呢段時間訓ge, 但係我地出到lei, 實會食milk/食粥ga wor, 妳做咩唔帶埋出lei食milk ar??

重有妳地o個日又諗唔諗住叫埋c6 or 工人呢? 我個c6就唔駛預佢ga la

...

c6要返全日,7:30後才回家,但晴晴唔知幾點 ,有時全日唔 ,要勞累c她呀媽

大宅

原文章由 junejune123 於 08-1-28 12:23 發表

...

其實我2點幾放工返到屋企, 亞女通常瞓緊覺, 唔知幾時先起身, 如果約3:30pm食tea驚趕唔到, 但4點左右應該起咗身(唔瞓得耐:tongue: ), 所以4點鬆d先出, 你地可以約實先, 我返到屋企再電聯好嗎?:D

一定唔會叫工人, 我多數都叫c6黎幫手看住幾個bb, 等我地可以傾下計好嗎?:D

大宅

...

我返到屋企時, 亞女多數瞓緊但唔耐:tongue: , 約3點幾食tea驚出唔到, 所以約4點後會穩陣d, 不如你地約實先, 我果日2點幾返到屋企了解情況, 再打電話俾你地好嗎?

我一定唔會叫工人, 但會叫c6幫手睇住bb們, 等我地可以傾下計好嗎?

大宅

有村巴去沙田嗎? 耐唔耐ga? 我返沙田小(力)源ar, 所以, 最少都要轉2程車, 搭巴士要轉3次, 但快過搭火車

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 12:59 發表

1. 有人會坐車去上水轉火車
2. 麗湖後面有村巴去沙田
3. 巴士(但坐好鬼長時間)

大宅

行20分鐘, 好似好誇咁 , 不過,呢到出去點到min. 1 hr. ga la, 除非番荃灣or新界呢區

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 12:56 發表

我習慣了,唔想搬
我返大角咀,搭西鐵到南昌,行20分鐘返工,放工會買完餸先回家,平日放假會去元朗食嘢(未生之前),再買餸回家,清潔間屋,熨晒一星期要著的衫,日子好快過,我和c6都唔喜歡去行街
娘家住葵芳,有車直接回家,好方便: ...

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-1-28 14:40 發表
有村巴去沙田嗎? 耐唔耐ga? 我返沙田小(力)源ar, 所以, 最少都要轉2程車, 搭巴士要轉3次, 但快過搭火車

我未坐過?-( 見有人排隊等車, 唔知是否合法的(好像觀塘回天水圍嗰d), 但都好多人排隊, 你可以試下早d(8:00前)走去問問, 學校後門附近

大宅

如果妳4點先出來, 就食唔倒tea, 只係去公園only, 係咪? 咁等妳番home了解情況先好o的wor......., 咁我地o個日再約吧

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 14:38 發表

我返到屋企時, 亞女多數瞓緊但唔耐:tongue: , 約3點幾食tea驚出唔到, 所以約4點後會穩陣d, 不如你地約實先, 我果日2點幾返到屋企了解情況, 再打電話俾你地好嗎?

我一定唔會叫工人, 但會叫c6幫手睇住bb們, 等我地 ...

大宅

我住咗好多年, 鍾意呢樹清靜環境(其他幾期好似好嘈), 依家出去方便好多, 最差係車費貴同搭車耐d, 去沙田就唔算方便喎, 出中上環仲快:tongue:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘩!唔講我都以為係晴晴黎喎!

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-1-28 14:44 發表
行20分鐘, 好似好誇咁 , 不過,呢到出去點到min. 1 hr. ga la, 除非番荃灣or新界呢區

以前轉巴士再行10分鐘, 日日都差不多遲到, 現在一樣時間出門, 行15-20分鐘(當做運動), 可以準時返工:tongue:

公爵府

原文章由 sjlam 於 08-1-28 14:56 發表
嘩!唔講我都以為係晴晴黎喎!

2個都是晴晴

大宅

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 14:47 發表

我未坐過?-( 見有人排隊等車, 唔知是否合法的(好像觀塘回天水圍嗰d), 但都好多人排隊, 你可以試下早d(8:00前)走去問問, 學校後門附近

如果有一定快好多, 一於去問啦!

首頁

尾頁

跳至