跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 14:57 發表

2個都是晴晴

個個都咁認真, 俾你騙到:lol

大宅

啱啱lei時, 真係覺得下面公園o的環境真係好清幽好舒服好靚

但我最憎o係home, 有時o係房, o係廚房會聴到樓下o的人o係到講野, 事關有o的人可能企近window旁or講野好大聲的, 我以為以前住o個o的y字型居屋至會咁, 點知now都係, 好彩都唔算成日聴到

haaa! 出上環重快過沙田? 有269d ar(not here), 同埋好c憎o的車遊哂成區先到呢樹, 有時重要遊埋元朗, 真係c 未?

妳地2個都咁鐘意呢樹, 但妳地唔覺得行去銀座超級遠ga咩?

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 14:55 發表

我住咗好多年, 鍾意呢樹清靜環境(其他幾期好似好嘈), 依家出去方便好多, 最差係車費貴同搭車耐d, 去沙田就唔算方便喎, 出中上環仲快:tongue:

大宅

咁西鐵又真係快ge, 我都鐘意搭! haha!! 唔怪之得話減左5磅啦

不過, 妳地o個邊o的村車好似密過我o個邊好多, 我地去西鐵要20 mins一班ar:;pppp:

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 14:56 發表

以前轉巴士再行10分鐘, 日日都差不多遲到, 現在一樣時間出門, 行15-20分鐘(當做運動), 可以準時返工:tongue:

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-1-28 17:22 發表
啱啱lei時, 真係覺得下面公園o的環境真係好清幽好舒服好靚

但我最憎o係home, 有時o係房, o係廚房會聴到樓下o的人o係到講野, 事關有o的人可能企近window旁or講野好大聲的, 我以為以前住o個o的y字型居屋至會咁, 點知n ...

唔是好遠姐
我在娘家行去買嘢, 食嘢仲遠 差不多1個地鐵站距離
我唔喜歡d商場在家樓下, 好多人

大宅

原文章由 junejune123 於 08-1-28 17:22 發表

但我最憎o係home, 有時o係房, o係廚房會聴到樓下o的人o係到講野, 事關有o的人可能企近window旁or講野好大聲的, 我以為以前住o個o的y字型居屋至會咁, 點知n ...

其實係睇下你好唔好彩, 住係附近d咩鄰居!

e度搭#969出上環40mins , 沙田就要min. 60mins!:tongue:

?-( 我行去銀座幾分鐘咋, 你係唔係唔近閘口果邊呀, 但最多咪10mins?

大宅

講起迫人, 我都好怕的, 由其是推住架bb車

去到元朗搭輕鐵ar, 行路ar, 真係好得驚! now輕鐵o的車成6-7分鐘先一班 , 有時車(霜)又迫爆, 推住架bb車又要同人迫, 元朗真係得人驚ar!! 所以, 攪到好想買番架車, 但嘉湖o的停車場費又唔平wor....

行去嘉湖都唔遠ge, 但有時推住架bb車, 又上又落, o個o的斜路要行去好遠(后面)先有, 真係激c, 所以, now都係行樓梯算

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 17:29 發表

唔是好遠姐
我在娘家行去買嘢, 食嘢仲遠 差不多1個地鐵站距離
我唔喜歡d商場在家樓下, 好多人

[ 本文章最後由 junejune123 於 08-1-28 17:47 編輯 ]

公爵府

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 17:39 發表

其實係睇下你好唔好彩, 住係附近d咩鄰居!

e度搭#969出上環40mins , 沙田就要min. 60mins!:tongue:

?-( 我行去銀座幾分鐘咋, 你係唔係唔近閘口果邊呀, 但最多咪10mins? ...

是呀, 我之前住10座, 樓上那家人太多人住, 晚晚都拉枱拉椅(9:00-9:30)開飯, 10:30又拉過, 有時D小朋友JUMP JUMP JUMP, 成晚BUNK BUNK聲, C6都上過去 , 有晚2-3點比樓上嘈醒, 幾想走上去問他們攪完未

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-1-28 17:43 發表
講起迫人, 我都好怕的, 由其是推住架bb車

去到元朗搭輕鐵ar, 行路ar, 真係好得驚! now輕鐵o的車成6-7分鐘先一班 , 有時車(霜)又迫爆, 推住架bb車又要同人迫, 元朗真係得人驚ar!! 所以, 攪到好想買番架 ...

元朗的是蠻荒人, 個個都唔理會人, 是咁推是咁撞, 我有時星期一早上帶晴晴回99家, 都要遲半個鐘出門口, 情願遲到, 好過要晴晴同人迫

大宅

咁激ar? 有呢o的咁 (((好)))的鄰居, 打波就會bang bang聲, 嘜jump都有聲ga咩? 住著o個o的樓真係要早走早著

我以前住大埔ga, 隔離開左間私(幫)manjong館, 由朝早打到第2朝, 24小時服務的, 又食煙, 講野又大聲, 又成日彭門, 后尾, 報警都報過幾次, 最衰有時日頭打又唔犯法, 2枱以下又唔犯法 , although后尾都改善左少少, 都巳經選擇搬扯收場啦, 眼yuen ar!!!

原文章由 Cammy3007 於 08-1-28 17:46 發表

是呀, 我之前住10座, 樓上那家人太多人住, 晚晚都拉枱拉椅(9:00-9:30)開飯, 10:30又拉過, 有時D小朋友JUMP JUMP JUMP, 成晚BUNK BUNK聲, C6都上過去 , 有晚2-3點比樓上嘈醒, 幾想走上去問他們攪完未 ...

大宅

sorry, 醒唔起this sat係2/2, 唔得ar! 妳地新年有冇咩時候開工ar? 約出來會唔會方便o的呢

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-1-29 22:43 發表
sorry, 醒唔起this sat係2/2, 唔得ar! 妳地新年有冇咩時候開工ar? 約出來會唔會方便o的呢

初五要返工:cry:
晴晴只得初二全日 & 初三上午在家, 下午(約3-4點)會返TKO, 之後要再下一個星期五晚再回家

大宅

我都係初五番工ar, i am ching ching做咩唔見人

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-1-31 16:41 發表
我都係初五番工ar, i am ching ching做咩唔見人

你找到個車站了嗎?

大宅

冇ar, 第1日諗住搭番巴士先o乍

大宅

原文章由 junejune123 於 08-1-31 16:41 發表

:;pppp: 先果幾日好鬼死忙, 今朝先開始睇番post,
e, 好得意有新icon

大宅

原文章由 Cammy3007 於 08-1-30 15:37 發表

初五要返工:cry:
晴晴只得初二全日 & 初三上午在家, 下午(約3-4點)會返TKO, 之後要再下一個星期五晚再回家

我都係初五返工

初三上午都會係屋企, 可以約出黎飲茶
而2月23日要外出, 但可以約2月24日見面

大宅

原文章由 junejune123 於 08-1-31 17:08 發表
冇ar, 第1日諗住搭番巴士先o乍

要回復在職媽咪返工嗱, 加油呀

公爵府

原文章由 iamchingching 於 08-2-1 10:27 發表

我都係初五返工

初三上午都會係屋企, 可以約出黎飲茶
而2月23日要外出, 但可以約2月24日見面

等你電話

首頁

尾頁

跳至