意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 0|主題: 77704

個肚臍突左出黎, 唔知係唔係小腸氣

男爵府

國民生產總值:5565

bb快滿月, 發現個肚臍突左出黎, 會唔會係小腸氣, 係唔係一定要做手術.

王國熱話
多點愛自己
只想活在自己空間
打鼻鼾
年紀大就黎要面對老年

大宅

國民生產總值:3145

環保接龍勳章

我個仔係早產的, 初時都係一個波咁, 明顯1year後收番, 好似大人個肚臍咁啦~所以唔洗擔心:loveliness:

大宅

國民生產總值:1773

唔洗擔心,我BB都係咁,三個月時已好番啦.:-P

大宅

國民生產總值:1737

我囡囡也是這樣,問過健康院姑娘,話bb肚臍有d組織的皮膚薄d,沒大問題,長大了無事.但若流嘢出來便要立即去急症室.

開心寶寶祉翹仔[/url]

男爵府

國民生產總值:5565

咁要唔要去健康院問下姑娘先.
原文章由 tabo817 於 08-1-26 16:44 發表
我囡囡也是這樣,問過健康院姑娘,話bb肚臍有d組織的皮膚薄d,沒大問題,長大了無事.但若流嘢出來便要立即去急症室.

複式洋房

國民生產總值:184

我bb2個月大到健康院檢查,都有類似問題,姑娘話係小腸氣,叫我自己多d觀察下,過幾個月多數都會收返,若有增大先再見醫生,我bb4個月肚臍就冇突出,完全好返,所以唔好太擔心,遲d應該好返嘅!

[ 本文章最後由 fook06 於 08-1-27 18:02 編輯 ]

大宅

國民生產總值:1156

我阿B 都係, 之後3 個月就好番 lu ! 醫生話要自己多d 留意大小 before 12 個月~

大宅

國民生產總值:1737

我想問若果小腸氣,bb食奶會否很耐?我覺得囡囡好似好多肚風,時常食奶一開始已經不是太想食,食到半途更不食,會好忟憎,要哄她一陣,等到她平靜了才食,食成個鐘呀!
開心寶寶祉翹仔[/url]

男爵府

國民生產總值:8533

我個bb肚臍最近都有凸起(個半月大),用手禁落去會彈番上來,小腸氣係咪咁架?
點解有d人話會自己好番?有d人又做手術?

複式洋房

國民生產總值:328

我仔仔肚臍都系凸起(2月大),尤其喊同扭计时会涨到好似个波波甘。医生建议做手术。好担心,点算?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.