嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

兩歲小朋友d睫毛太長,桔住塊面,成日摔到紅晒,有媽咪話醫生教用睫毛夾,但我囡唔肯,用panasonic電睫毛機,唔知得唔得?會唔會電傷晒?請指教!

男爵府

我囡囡啲睫毛都好長, 但係又唔彎上去, 又係成日摔眼, 但係我又冇諗過幫佢夾, 怕整親佢囉 (我囡囡3歲幾)

同埋大人用電睫毛機, 有時都會唔小心整到, 仲要幫小朋友整, 真係手都震

原文章由 peaceaa1122 於 08-1-26 15:12 發表
兩歲小朋友d睫毛太長,桔住塊面,成日摔到紅晒,有媽咪話醫生教用睫毛夾,但我囡唔肯,用panasonic電睫毛機,唔知得唔得?會唔會電傷晒?請指教!

別墅

d電睫毛機應該解決唔到
因為佢係要黎溶佐D mascara,整曲佢, 咁先定到型
你無用mascara, 我試過, 一陣就跌返落黎囉bor
同埋唔使買panasonic咁貴既, sasa幾十蚊個d都有同panasonic一樣design既, 我覺得幾好用.

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔該晒兩位!我未用過電睫毛機,唔知原來係咁用,好彩問下先。

見到阿囡成日摔眼, 好多時好大力,仲成日成梳睫毛摔到反轉插番入眼,痛到bill眼水,我好肉赤!

男爵府

教下佢唔好用手摔眼, 吉到一件事, 最怕係佢手仔唔乾淨整到眼仔發炎咋, 我依家都成日提住囡囡眼痕用紙巾/毛巾抺下, 唔好用手摔 :idea:

原文章由 peaceaa1122 於 08-1-28 03:19 發表
唔該晒兩位!我未用過電睫毛機,唔知原來係咁用,好彩問下先。

見到阿囡成日摔眼, 好多時好大力,仲成日成梳睫毛摔到反轉插番入眼,痛到bill眼水,我好肉赤! ...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

唔好亂搞呀, 要睇醫生的, 我有朋友個仔又是睫毛倒生, 還要做手術添呀!
原文章由 peaceaa1122 於 08-1-26 15:12 發表

首頁

尾頁

跳至