婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果兩個新抱都有bb, 一個仔一個女, 咁女0個個會唔會有d唔開心呢???

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

點解要唔開心, 除非陀bb女既mami都重男輕女啦。

大宅

點解要唔開心呀?6299重男輕女?唔洗理佢地ga woo,個bb係你同c6 ga ma,關其他人咩事

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

駛咩理人點睇, 最緊要自己開心, 仔同女都係自己架嘛!

男爵府

原文章由 shishicat 於 08-1-26 19:00 發表

me too

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我鍾意女,所以我生個女都冇唔開心喎!!!!
係你自己生出黎既,仔女都會咁開心..

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

點解會唔開心?我呢胎係女不知幾開心
6299重男輕女係佢地既事,bb係我生既,我同老公開心就得
駛Q理佢地講乜!

複式洋房

原文章由 晞玥 於 08-1-26 20:29 發表
點解會唔開心?我呢胎係女不知幾開心
6299重男輕女係佢地既事,bb係我生既,我同老公開心就得
駛Q理佢地講乜!

我生個女好開心架, 如果再生我都想係女. 但阿嫂好似成日都"懶"巴閉咁....乜都要就佢...乜都要最好....好睇唔起我咁,又要成日對住, 唔見又唔得.....

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 GIVENPLS 於 08-1-26 09:33 PM 發表

我生個女好開心架, 如果再生我都想係女. 但阿嫂好似成日都"懶"巴閉咁....乜都要就佢...乜都要最好....好睇唔起我咁,又要成日對住, 唔見又唔得.....

因為佢生既係仔所以咁樣?佢有6299撐腰?

男爵府

我最憎重男輕女, 你問吓99係男人定女人 , 佢即收皮!
[

別墅

原文章由 ;晞玥<br />點解會唔開心?我呢胎係女不知幾開心&lt;br /&gt;<br />6299重男輕女係佢地既事,bb係我生既,我同老公開心就得&lt;br /&gt;<br />駛Q理佢地講乜!

我都係甘話``

公爵府

BB係你同HB的結晶品,係仔係女都應該開心,
唔好因為D低能白痴重男輕女的99而唔開心,
最緊要自己一家人開心,99要仔叫佢自己生多個囉:tongue:

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

佢而家已經巴巴閉閉咁, 你一定唔可以以退縮, 如果唔係, 第時你個女出世, d bb用品, 靚衫仔, 同玩具, 1定俾你阿嫂老笠晒俾佢個仔, 到時你個女冇訂企。

原文章由 GIVENPLS 於 08-1-26 21:33 發表

珍珠宮

咪係~生仔好巴閉咩!
你駛Q理你嗰個阿嫂,做咩要就晒佢?都痴Q線!
我有個女可以同佢扮靚買靚衫,你有冇丫?:tongue:

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 GIVENPLS 於 08-1-26 21:33 發表

我而家陀既都係女, 佢亞嫂遲我一個月生, 雖然我唔知佢陀乜, 我地一向都冇計傾兼佢一向都自以為是巴巴閉咁, 我亦唔會去理佢, 只要自己開心, 就算大家見面都扮睇唔到既, 我就唔會為d冇謂人去諗太多同唔開心, 話之佢死啦!

男爵府

生仔好巴閉咩!叫佢生多幾個,注定一世99格!(衰格):;pppp:
[

男爵府

我覺得唔使為呢件事唔開心。因為生仔生女的野一來無得人為控制,二來都係自己的親生骨肉,故我覺得係仔又如何?係女又如何?係自己血肉就得。

生仔與生女其實係好睇個99喜唔喜歡的新抱,我覺得唔會因為個呢個新抱生個仔,另外一個生個女就無那那特別喜歡個生仔的新抱的。我個姑仔生左個仔啦,但關我99咩野事?都唔係同姓,係高興都係人家99高興,但我99知道她生左個仔仲高興過自己中六合彩似的。我個係女,她個係仔..但高低即見。要計我個女係她的內孫,她個女的仔係外孫..但因為我99成日都睇我唔順眼,咪攪到我個女她都唔鍚。我又無所謂呢。我就覺得要睇問一點,她喜歡點樣做咪由得她做,她係要做到大細超的咪由她law,小朋友的野久而久之見得多,大個左都知道係什麼一回事。大方的咪當敬老無事發生,但如果個老人家真係偏心得太過份,細的咪日後照辦煮碗的孝敬她law。所謂你點對我我就點對你。如果自細個所謂亞麻都係咁衰咁偏心,她亦唔好期望個孫女會對她好law。

講得難聽一點,日後無感情,無人理個老人家時,她唔好期望我個女會睇她。個女不計前嫌的,我亦唔會反對,但要計的我亦無法。因為一分耕耘一分收獲,99唔好唸住有不勞而獲呢。

原文章由 GIVENPLS 於 08-1-26 16:40 發表
如果兩個新抱都有bb, 一個仔一個女, 咁女0個個會唔會有d唔開心呢???

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

咪係囉
原文章由 shishicat 於 08-1-26 19:00 發表
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

洋房

其實要睇下係邊個揍, 我同另外個新抱都係女啦, 但係另外果個係佢揍, 偏心偏到出晒面, 成日踩低我個女, 然後勁讚佢揍果個, 好似我個唔係佢個女咁, 每次見完佢家人, 我都有幾日唔開心, 差d 要見心理醫生添呀 !

大宅

我唔覺得自己唔開心( 我就係生女嘅新抱),囡囡唔知幾好玩,又可以當佢公仔咁打扮,買裙仔買帽仔買衫仔,又可以攬住錫錫錫......老公仲好笑,佢直情當個女係如珠如寶,囡囡塊臉仔俾自己指甲刮花小小,就緊張到不得了;擺滿月時,我坐低密密食,佢就抱住個女四周圍飛,成副"外父相"

原文章由 tweetybird 於 08-1-28 15:04 發表
生仔與生女其實係好睇個99喜唔喜歡的新抱,我覺得唔會因為個呢個新抱生個仔,另外一個生個女就無那那特別喜歡個生仔的新抱的。

我奶奶就唔一樣,明顯係男孫至上。佢對我阿嫂非常不滿,佢眼中我阿嫂做乜講乜都係錯嘅,但阿嫂生嘅仔(=佢嘅孫)就永遠都係啱嘅,個細路逃學係老師唔好,個細路成績差係阿媽無教,個細路偷錢係阿媽刻薄,個細路無禮貌係怕羞....總之,佢嘅"乖"孫永遠是對的,搞到個細路好壞不分:(

首頁

尾頁

跳至