懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我在c加一直check小便糖尿都正常,所以E生唔使我飲糖水,因為E生覺得我年輕26歲而且家族也無人有糖尿病問題!但到了32周後,去做產檢時,發現小便有糖份,而且BB也算大碼,有成5磅半,所以E生要我做返驗糖尿!今朝剛驗左,依家等報告,約1weeks先知結果,有無人有類似經驗分享下!

禁止訪問

大宅

我就食好多生果如提子、甜麵飽、一日食4-5餐,可能係噤做成!你使唔使見營養師呀?

禁止訪問

大宅

thankyou for your提點!其實我依家食野都好大pressure!最怕影響BB健康,點解政府做野噤慢,臨生先比人,真嘿人慎!點解你要催生呀?係咪過左預產期?無論如何,祝你順順利利生一個健康活潑精靈BB!

禁止訪問

別墅

原文章由 Ppppp 於 08-1-28 19:24 發表

千萬唔好食提子 & 甜麵飽呀!!!!!!!!!!!!!!
提子係大忌!!!!!!!!!!!! 因為糖份勁高!!!!!!
甜麵飽都唔好食o甘多呀, 食麥包好喇!!!!!!

我上星期剛見了營養師, 等了2 hrs!!!
佢比了一份餐 ...

提子...我就係因為要戒糖,但有時又想食甜嘢,所以食生果,提子係其中之一:-x ,我都覺得可能唔得,但係自我安慰'係生果啫'...算啦,我下個星期都催生嘞.

我都同你差唔多,飲完糖水冇收到電話,於是乜都食,點知覆診至話我知其實我'責界',早講哎.....

首頁

尾頁

跳至