懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問若亞b未滿月可否帶佢去飲?

大宅

梗係唔好啦!因為太多人,太嘈吵,空氣又混濁,個個人實過嚟摸BB!咁BB嗰晚返屋企後實好不安,又嚇壞哂,就無謂啦!同埋你都未坐完月! ???

[ 本文章最後由 charlotte9627 於 08-1-26 21:09 編輯 ]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

如果你好想去, 咁你問下兩邊家人介唔介意囉. 就算主人家唔介意相沖, 我都唔會去! 自己都諗到啦, 果度咩環境丫, d 人又摸生晒又對住佢噴口水, 實間bb唔覺意搶左主人家鏡咪仲衰...仲去咩... 仲有bb 咁細成日要換片, 有時又成日喊, 又要餵奶, 人地唔煩你都會尷尬啦.

除非係全程手抱啦, 否則至怕係 d 待應用bb個位做上菜位, 萬一成盆熱野淋落黎點算? 叫佢去第二度上菜迫到其他人又好似好大牌咁, 咪攪!:;pppp:

大宅

因為咁啱我朋友喺亞b差唔多出世一個月後就結婚,雖然我未坐夠月,但只係差一兩日~~
至於搶鏡問題,我哋都係坐埋一邊,都應該冇人會理我哋~~加上唔係同主人家親戚關係,所以應該冇乜人會過嚟搞亞b.
而上菜位就更加唔會既,因為啲人都會俾我哋坐埋邊啦~~
同埋我諗住七八點先去~~

大宅

好媽媽勳章

如果你唔怕bb俾其他人同埋四週環境嚇親既咪帶佢去囉, 個陣我個bb去完滿月酒返黎都喊左幾日, 日又喊夜又喊又唔肯訓覺, 仲要我成日抱住佢先至得, 搞到我都無得訓, 好慘!!

俾我係你就一定唔會帶埋佢去, 無謂搞住自己啦...

子爵府

叫媽媽嚟幫手湊bb一晚, 咁你可以去飲呀,比我都情願bb留係屋企, 去到酒樓咁多人, 又多菌, 1個月的bb只打咗打卡苗同1支乙肝針,而且bb抵抗力又弱喎...

子爵府

我都吾讚成帯bb去飲,人多同嘈雜,回家佢一定扭計喊到不停

首頁

尾頁

跳至