母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前用過 Medela Mini Electric 但唔好用, 泵時又痛又嘈. 最近仲壞埋, 所以想買個新的, 想問吓邊隻好用D??
- AVENT IQ Uno 電動奶泵/AVENT 手泵/Medela Mini Electric Plus 雙泵/Medela Swing 邊隻好用呢?

伯爵府

好媽媽勳章

如果你 bb仲好細
你又要返工, 買電泵 (我在 office用 Medela Mini Electric Plus 雙泵)
否則AVENT 手泵哪, 泵得好快, 好清, 又平

Medela Swing ~~聽說好慢
AVENT IQ Uno 電動奶~~無乜人話用過

別墅

原文章由 S-Kwok 於 08-1-27 09:27 發表
之前用過 Medela Mini Electric 但唔好用, 泵時又痛又嘈. 最近仲壞埋, 所以想買個新的, 想問吓邊隻好用D??
- AVENT IQ Uno 電動奶泵/AVENT 手泵/Medela Mini Electric Plus 雙泵/Medela Swing 邊隻好用呢? ...

hihi S-kwok

I also bought the medela mini electric plus pump but did not get much milk from it, felt very down initially, then i bought the medela swing, it is much better, more milk, faster, and very quiet, worth giving it a try, good luck to you la!!!

複式洋房

I have Avent - IQ Uno and 手泵, I feel 手泵 is much better, it's fast and quiet.

大宅

AVENT 手泵好用,ok!

大宅

但係我泵到手都痛埋............

原文章由 emikwan 於 08-1-27 17:14 發表
AVENT 手泵好用,ok!

洋房

I have AVENT 手泵. Once you know how it works. It's fast & quite. I like it.

複式洋房

Agree!! Add oil.

大宅

medela swing 好好用, avent手泵人人話好但我用唔掂...

原文章由 S-Kwok 於 08-1-27 09:27 發表
- AVENT IQ Uno 電動奶泵/AVENT 手泵/Medela Mini Electric Plus 雙泵/Medela Swing 邊隻好用呢? ...
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我bb剛剛你25號出世..
我買左avent手泵..但泵極都泵唔出.
想請問你可否教我點用嫁~我見到入面有個白色頂住左個洞,係咪要拎開嫁,但拎開個手泵又會鬆左~唔好意思.
如果各位媽咪得閒可以教我嗎!!!

大宅

唔駛0架, 白星粒星星係響入面0架。

你泵時呢, 泵一下, 渣實, 唔好放住, 一陣至放, 再泵一下, 又等一陣, 再放, 再泵。

大約係咁。

原文章由 日落 於 08-1-29 13:49 發表
想請問你可否教我點用嫁~我見到入面有個白色頂住左個洞,係咪要拎開嫁,但拎開個手泵又會鬆左~唔好意思.
如果各位媽咪得閒可以教我嗎!!! ...
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

原文章由 日落 於 08-1-29 13:49 發表
如果各位媽咪得閒可以教我嗎!!! ...

可以打去代理問都得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊