婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 sushisu 於 14-09-14 發表我9

DEL

大宅

引用:點解仲要見

DEL

cream090909  男人係遲鈍d!!!  發表於 14-9-15 12:50

男爵府

回覆:我個仔都係你既孫

比我盡量會小返去,因為如果偏心得咁出面,我相信小朋友都唔開心!我好衰我會叫我小朋友如果去99家唔好帶玩具,二兄弟團結要乖唔好(了)bb玩,一陣又喊了!不過真係唔好教打佢,萬一99鬧你仔,佢地話媽咪叫的咪大獲!
樓上jm講得arm,唔好幫人教仔教精佢,等佢地自己受返!

sushisu  明白啦 唔上lu  發表於 14-9-15 23:18

大宅

我實爆c6, 如果小朋友有童年陰影,邊個負責? 你要返自己返。

同意jm講,如大時大節必要返,教好2個仔自己玩,千萬唔好搞人地個bb, 但又千萬不能打人。我會自己睇緊啲,同2個仔入房玩。邊個搞我地都會有說話聽!

伯爵府

其實, 呢D都係自己的選擇, 我同99都住得好近, 但係我從來唔會自己一個人帶囝囝去佢屋企, 夜幾夜都返自己屋企, 幾辛苦都自己煮

大宅

樓主你好,如果我係你嘅話,我會咁做:

1.兩個仔係我嘅,我唔要求其他人有幾愛我兩個仔,我同我老公愛兩個仔便足夠!

2.佢哋有幾寵二嬸個仔與我無關,我只會當係一個反教材,皆因我覺得二嬸個仔長大後人品都唔會好得去邊,同時二嬸個仔以後好與壞都影響唔到我,有佢咁嘅例子我反而會教識兩個仔唔好同咁嘅人計較,學會寬容,男孩子要學會大方,我會更加愛兩個仔!

3.如果二嬸個仔打我兩個仔,我會當住大人面開玩笑咁講,呀,弟弟你仲乜打哥哥呀,咁樣做係唔啱個啵,以後唔好喇!

5W1D,無胃口,瞓5好,肚好似M痛,體重輕咗1磅!

大宅

引用:Quote:原帖由 sushisu 於 14-09-13 發表我

原帖由 芝芝吉 於 14-09-13 發表
吾上6299到。
再吾係一齊寵壞個bb。佢地鐘意咁,咪幫佢地一把。
嚟個方法絕

日日好心情 , 期待小生命     

伯爵府

我寧願返媽媽到,其實咁樣都都令到你仔仔有影響,都唔知咩係啱,如果佢學bb咁仲大鑊,少d見好d

男爵府

她們咁寵法,小霸王自己將來唔受歡迎。
唔使勞氣嘅。

首頁

尾頁

跳至