嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

我個仔差唔多9個月大喇 ... 但近呢個月,唔知點解佢差唔多每晚半夜2-3點都會突然間起身,仲要大喊 ... 喊到好凄涼 ... 以前都好地地一覺訓天光 ...

各位爸媽,你地有無咁既經驗或知道咩原因呀?

大宅

環保接龍勳章

我個仔而家19個月都仍有咁情況喎!

會否太熱, 太凍, 發夢, 要飲水等等........

如咁, 你進量唔好比佢喊咁耐, 快些暗番佢訓, 唔好比佢開0西眼, 咁佢會好快訓番啦...

禁止訪問

男爵府

我女女3歲 , 近 2年都是每晚醒2-3次 ,一醒她 每次都話要飲奶奶囉 . 但我知她不是肚餓 , 但好一定要飲奶奶才可入睡 , 但每次都飲 200ml , 我沖小D沖 120ml , 她就唔要咁小 , 話要多D奶奶 . 激死我 .....
我B女2歲已返學 , 曾問過老師 , 多位醫生等 , 他們都只會話照比佢飲 , 大個D會改善啦 , 唉....3歲了 , 都仍然每晚醒2-3次飲奶 .

別墅

我囡囡9個幾月大都是近幾個星期每晚 1~3點就大哭一次有時抱下不到5分鐘就瞓返, 但有時要15分鐘左右:tongue: 我有時會想不知日間工人對BB做過什麼 真的會大大下就無事 ?-( 到時我可能以變咗盈盈或樂樂的同胞

[quote]原文章由 mamaluk 於 08-1-27 23:55 發表
有時候會按情況的不同, 而一直無法了解原因, 這時候, 媽媽不要想:"今天再哭的話怎麼辦?" 反而要有心理準備地想:"反正又要哭了."

如果媽媽以這樣的心情對待, 夜泣便會在不知不覺中就沒有了

禁止訪問

大宅

係唔係出牙仔呀???

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至