跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我個bb出世20幾日,通常一食飽奶就瞓,除非食唔飽先唔肯瞓,如果唔係都係瞓覺多,初生bb係唔係咁ga??咁要到幾時先唔會瞓咁多??你地個b會唔會係咁ga??唔該晒!!

大宅

原文章由 carton514 於 08-1-27 11:36 發表
我個bb出世20幾日,通常一食飽奶就瞓,除非食唔飽先唔肯瞓,如果唔係都係瞓覺多,初生bb係唔係咁ga??咁要到幾時先唔會瞓咁多??你地個b會唔會係咁ga??唔該晒!! ...

正常嫁,起初bb只係食共瞓。遲d啦,大約一個多月,bb便會瞓少d,到時你要幫bb分日頭同夜晚,如果唔係日夜顛倒,你便好辛苦。

別墅

請問初生bb一日要瞓幾多個鍾??

正常架初生 每日瞓好多個鐘,但到咗個零月大嘅 就大約每日瞓十六個鐘左右啦

大宅

好媽媽勳章

我個女係滿月前都係淨係識食, 訓, 痾同埋間唔中喊ga wor, 要到左6wk先至訓少左, 玩多左, 同埋識分日夜. 總之而家你見到佢訓你就訓啦, 如果唔係遲啲你想有得訓都幾難呀...

複式洋房

我個女now 22 days, she just crying when not sleep and eat? She can't settle down. Anybody know why and how to due with it?

大宅

原文章由 MaMaChengWC 於 08-1-28 12:55 發表
我個女now 22 days, she just crying when not sleep and eat? She can't settle down. Anybody know why and how to due with it?

其實你要講多d你人個女的情況先至到點可以幫佢。
例如:你個女會唔會每日都差不多時間哭,如果係可能係個肚有風,肚痛。或者會唔會係唔夠飽,要加奶?

so 你要find out 個cause先可以諗吓點幫佢係最好?

首頁

尾頁

跳至