意見反饋
義工
[2008年] 請問你地仲有冇食孕婦維他命呀?

大宅

國民生產總值:1389

醫生叫我食到生, 你地呢?
P.S 我食materna ga.

王國熱話
好開心第一次就遇到好姐姐
姐姐每日都會拎$20買飯食
工人叫我炒佢
Direct hire海外菲傭,有冇平Agent介紹?

大宅

國民生產總值:3247

有呀, 醫生一向都有開
materna 同 葉酸,

20wk 產檢果次就加埋
鈣片 同 omega 3

大宅

想問下, 食左materna後, 仲使唔使每日食多隻蛋同飲鮮奶架?
請指教, thanks !

大宅

國民生產總值:3916

我仲有食,喺英國買返唻的葉酸+多種維他命,另外亦有食omage 3,要食到餵完人奶~

http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

大宅

國民生產總值:3916

我唔係日日食蛋及飲奶,多數每星期飲兩三支奶,及食兩三餐蛋;平時只要均衡飲食已ok
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

大宅

國民生產總值:1445

星期五見醫生時 , 話比醫生知我無日日食 , 醫生即刻叫我一定要日日食 !

別墅

國民生產總值:858

我食惠氏個隻種維他命, 臨睡一杯奶

大宅

唔.......明白. 唔該晒. 咁我都keep住日日食番先.

珍珠宮

國民生產總值:41520

開心吸收勳章 畀面勳章

我仲有食呀, 但間唔中會唔記得食, 大肚婆係冇記性 D 架啦.
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

大宅

國民生產總值:2003

我都有日日食materna + omega3,醫生無叫我停呀!

大宅

國民生產總值:1827

2018勳章

我都有食materna同埋鈣片
不過無每日食蛋. 1星期2-3日食蛋白
鮮奶就日日飲1包.

原文章由 rita2008 於 08-1-27 13:03 發表
想問下, 食左materna後, 仲使唔使每日食多隻蛋同飲鮮奶架?
請指教, thanks !

複式洋房

國民生產總值:181

我都有日日食孕婦維他命, 食蛋同飲奶, 我有問過c+醫生, 佢話蛋黃都一定要食架, 因為蛋黃好有營養架, 最好每日都食!

別墅

國民生產總值:811

我日日都有食醫生開既materna & 鈣片...飲2杯奶,但係好少食蛋,因為我唔係咁鍾意食boil egg...

大宅

國民生產總值:4488

我準備要生 BB 時已開始食 materna, 醫生叫我一定要食到生架

大宅

國民生產總值:2382

我食e生開維他命, 鈣片就冇食, 因食左好難去大, 只好每日必飲奶同cheese,再加egg,燕窩

大宅

國民生產總值:3286

好媽媽勳章

頭3個月我只係食左葉酸, 之後食e生開左 vitamin (bayer 牌), 佢包左葉酸就冇食之前o個隻. 20week 開始食埋鈣片

e生開左支藥水比我, if 2日都去唔到大大, 就可能飲, 係好輕微既瀉藥, but 我硬頸, 而家都未飲過

奶我就一日一杯, 鮮/高鈣低脂/ 孕婦奶都 ok. 上次去健康院, 姑娘叫我唔好信d孕婦奶粉話要每日2-3杯. 因為而家d bb 好多出世都容易有濕疹, 可能同蛋白質太多有關......

珍珠宮

國民生產總值:31902

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我到20wk 左右已經無食啦~ 我問醫生佢話我重得太快啦~所以吾駛再食喎~

複式洋房

國民生產總值:166

回覆 #1 joan0807 的文章

下!? 我醫生反而叫我20week之後先開始食孕婦維他命食到生喎... 20week 前我只食葉酸!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.