自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我本人有匯豐卡,想用提款機過數給第三者,而第三者是恒生戶口,是否真的可以過數嗎?

我是否一入卡選擇"轉帳"後即入第三者恒生戶口號碼﹖ 還是要選擇其他銀行呢?? 因我試過不行,然後到counter問teller她都說不可以的???

唔該幫忙﹗

男爵府

你選擇"轉帳"之後輸入第三者恒生戶口號碼,已經過到數啦,我經常都係用匯豐過恆生都冇問題架?

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

伯爵府

2023年兔年勳章

原文章由 芝士腸 於 08-1-27 12:48 發表
你選擇"轉帳"之後輸入第三者恒生戶口號碼,已經過到數啦,我經常都係用匯豐過恆生都冇問題架?

係呀.....絕對可以, 不過只限櫃員機, COUNTER 就唔可以
(轉去恆生).....

大宅

唔該晒兩位, 比個teller老點添,攪到我有d拍賣野為左咁就冇買到添.

大宅

原文章由 等待BB的小貓 於 08-1-27 12:44 發表
我本人有匯豐卡,想用提款機過數給第三者,而第三者是恒生戶口,是否真的可以過數嗎?

我是否一入卡選擇"轉帳"後即入第三者恒生戶口號碼﹖ 還是要選擇其他銀行呢?? 因我試過不行,然後到counter問teller她都說不可以的???

唔 ...

冇問題噃....HSBC轉恆生或恆生轉HSBC都冇問題噃....除非嗰個係visa a/c 啦.....

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至