夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 SASA滾 於 08-1-30 14:07 發表
我怕你好輸,一早己分左高下,而佢見你唔煩佢,佢仲開心

講得岩, funghei, 你老公好似我老公, 我唔敢教你點做, 但我可以話你知我點做...

我老公係脾氣暴燥個隻, 我發脾氣佢會唔like, 而佢發脾氣我唔可以唔like, 所以, 佢發脾氣我忍佢, 如果唔係, 到頭來唔開心個個係我, 同埋, 阿仔面前鬧交我更加唔想, 我唔想個仔唔開心, 所以我都係由佢發癲~

至於邊個開口講野先, 都係我, 因為如果我同佢鬥面黑, 唔開心個個又係我, 佢係無情趣架啦, 咁我可以點, 唔通離婚咩, 佢有佢優點, 唔係都唔會嫁佢啦~

所以我忍佢同開聲講野先, 唔係因為我認輸or認低威, 而係唔想同佢嘈, 唔想大家唔開心, 想個家和和諧諧, 佢要發癲係佢唔識諗, 唔通我又唔識諗咩? 咁對大家無好處亦會傷害感情, 我覺得大家都係兩公婆, 無得分你我啦, 亦無話邊個蝕底唔蝕底, 除左去滾or有第三者之外, 有咩唔可以忍呢? 缺點係人都有, 自己都有啦, 無隔夜仇先係兩公婆嘛~

別墅

原文章由 SASA滾 於 08-1-30 14:07 發表
我怕你好輸,一早己分左高下,而佢見你唔煩佢,佢仲開心

:-( :-( :-( 我就是不想呀~~~~~~~~

突然好鬼恨佢~~~~

別墅

原文章由 newcook 於 08-1-30 14:28 發表

講得岩, funghei, 你老公好似我老公, 我唔敢教你點做, 但我可以話你知我點做...

我老公係脾氣暴燥個隻, 我發脾氣佢會唔like, 而佢發脾氣我唔可以唔like, 所以, 佢發脾氣我忍佢, 如果唔係, 到頭來唔開心個個係我, ...

你的做法是我一向的做法~~但我今次比之前很很很很

不知點解~~~~?-( ~~~~唉~~我都不知自己可等幾耐

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Funghei 於 08-1-30 14:56 發表

你的做法是我一向的做法~~但我今次比之前很很很很

不知點解~~~~?-( ~~~~唉~~我都不知自己可等幾耐

問下自己究竟最終係咪想分開, 如果唔係, 無謂再糾纏啦, 你唔辛苦架咩?

老實講, 條氣點都係唔順架啦, 我好明白你, 但為顧全大局, 顧住個仔, 真係唯有硬食囉~

[ 本文章最後由 newcook 於 08-1-30 14:59 編輯 ]

別墅

原文章由 newcook 於 08-1-30 14:58 發表

問下自己究竟最終係咪想分開, 如果唔係, 無謂再糾纏啦, 你唔辛苦架咩?

老實講, 條氣點都係唔順架啦, 我好明白你, 但為顧全大局, 顧住個仔, 真係唯有硬食囉~ ...

我想等到今個星期日~~他沒告訴我放假而我不會同佢一起回9962家~~我想佢知我今次真的很很

但後果我不知會點~~:;pppp:

珍珠宮

原文章由 Funghei 於 08-1-30 15:05 發表

我想等到今個星期日~~他沒告訴我放假而我不會同佢一起回9962家~~我想佢知我今次真的很很

但後果我不知會點~~:;pppp:

我無你咁勇, 我唔敢搏, 因為我老公火起上黎係咩都做得出同咩都講得出既~ :-|

別墅

原文章由 newcook 於 08-1-30 14:58 發表

老實講, 條氣點都係唔順架啦, 我好明白你, 但為顧全大局, 顧住個仔, 真係唯有硬食囉~ ...

我很想在今個星期日同佢來一個吵大獲~~不係想分開
我想比佢知我的不開心~~

但後果是點我不知

珍珠宮

原文章由 Funghei 於 08-1-30 15:16 發表

我很想在今個星期日同佢來一個吵大獲~~不係想分開
我想比佢知我的不開心~~

但後果是點我不知

如果唔想分開就唔好炒啦, 對大家都無好處, 想佢知你唔開心, 可以用溫和d既方法, 我唔知你老公會有咩反應, 如果比著係我, 係, 無錯我可以無左佢, 我一個人養得起個仔有餘, 但呢d生活係咪我想要既呢? 係咪個仔想要既呢? 為左個仔, 我點忍氣吞聲都得, 只要維持到一個完整和諧既家就可以, 何況我老公都係脾氣暴燥姐, 都唔係咩十惡不赦, 只要佢之後無事就得啦.....

大宅

我覺得你地兩個溝通上好有問題, 你關心問下佢有冇假放, 佢反而覺得你霸道, 我諗佢心中對你有好多不滿, 所以講每一句說話都唔岩聽.

如果你繼續同佢冷戰, 我相信你地既關係會越來越差, 越來越大距離, 唔好話要讓步, 兩公婆邊度有計得咁清楚丫?? 你而家咁自己都唔開心啦, 不如好好地傾一次, 大家個心諗乜, 大家想對方點, 好過而家大家不瞅不睬, 邊度似一個家呢???

大宅

我有時同老公嘈, 佢都話我霸道, 不過呢件事上我唔覺你有幾霸道, 可能佢心情唔好, 先咁話你, 依家你地仲有無事?

別墅

原文章由 newcook 於 08-1-30 15:08 發表

我無你咁勇, 我唔敢搏, 因為我老公火起上黎係咩都做得出同咩都講得出既~ :-|

我都不想的~~我只想佢關心一下我的感受~~

珍珠宮

原文章由 Funghei 於 08-1-30 15:27 發表

我都不想的~~我只想佢關心一下我的感受~~

side氣啦, 江山易改, 本性難移, 你望個太陽在西方升起好過啦~:mrgreen:

佢地要發脾氣點會理人感受, 就算知你唔開心, 都唔會來tum番你, 起碼我個係咁....

我對佢無咩期望架啦, 只係望佢發少d脾氣我已心足~ 係要阿q d 架啦, 樣樣野都唔開心咪辛苦自己, 我無咁笨~ :tongue:

女人要自強呀!!

別墅

原文章由 newcook 於 08-1-30 15:36 發表

side氣啦, 江山易改, 本性難移, 你望個太陽在西方升起好過啦~:mrgreen:

佢地要發脾氣點會理人感受, 就算知你唔開心, 都唔會來tum番你, 起碼我個係咁....

我對佢無咩期望架啦, 只係望佢發少d脾氣我已心足~ 係要阿 ...

你好勁~~我要向你多多的學習 我都明~~~side氣啦, 江山易改, 本性難移

敢~~真的唉

珍珠宮

原文章由 Funghei 於 08-1-30 15:58 發表

你好勁~~我要向你多多的學習 我都明~~~side氣啦, 江山易改, 本性難移

敢~~真的唉

咪咁啦, 你有兩個仔係咪? 當為左佢地囉, 佢地見你地鬧交都會唔開心架嘛, 係咪? 我支持你呀姊妹!!

別墅

原文章由 newcook 於 08-1-30 16:03 發表

咪咁啦, 你有兩個仔係咪? 當為左佢地囉, 佢地見你地鬧交都會唔開心架嘛, 係咪? 我支持你呀姊妹!!

真的多謝你呀~~
昨天同你傾完~~不知是不是下了氣(發洩了)回家心情都好了好多~~
昨天沒同佢嘈~~我想星期日的放假佢都沒提~~唉~我想算了~我不會同佢嘈的了~~thanks a lot當為左兩個仔~~

珍珠宮

原文章由 Funghei 於 08-1-31 12:32 發表

真的多謝你呀~~
昨天同你傾完~~不知是不是下了氣(發洩了)回家心情都好了好多~~
昨天沒同佢嘈~~我想星期日的放假佢都沒提~~唉~我想算了~我不會同佢嘈的了~~thanks a lot當為左兩個仔~~ ...

唔駛多謝, 我地同病相憐...

呢d時候係要諗下佢既優點, 唔係真係日嬲夜嬲, 嬲極都嬲唔完, 錯係佢地, 唔開心既又係自己, 幾唔抵呀, 最緊要佢發完癲無野就得架啦, 男人邊有女人咁偉大, 為左d仔女幾忍得呀, 哼~ :mrgreen:

別墅

原文章由 newcook 於 08-1-31 14:06 發表

唔駛多謝, 我地同病相憐...

呢d時候係要諗下佢既優點, 唔係真係日嬲夜嬲, 嬲極都嬲唔完, 錯係佢地, 唔開心既又係自己, 幾唔抵呀, 最緊要佢發完癲無野就得架啦, 男人邊有女人咁偉大, 為左d仔女幾忍得呀, ...

錯係佢地, 唔開心既又係自己 是呀~~好對~~好對~~

女人真的要放開一點~~如果不是嬲死自己~~~~:;pppp:

珍珠宮

原文章由 Funghei 於 08-1-31 14:41 發表

錯係佢地, 唔開心既又係自己 是呀~~好對~~好對~~

女人真的要放開一點~~如果不是嬲死自己~~~~:;pppp:

係啦, 要嬲真係大把野可以嬲, 但唔好搵自己笨, 由佢地衰, 可~

大宅

其實結左婚太耐D老公係唔係都係咁..我老公都係咁 .時時都話我好霸道law :-( :-( :-(

子爵府

好媽媽勳章

其實試下多d同佢傾偈...關心多d佢...佢可能受到壓力...或者有其他既問題...令到佢咁講...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至