意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 0|主題: 84837

奶pump pump唔倒奶

大宅

國民生產總值:1016

我用奶pump pump極都pump唔出奶,要用人手先得,有冇人好似我咁呀,有冇辦法解決呢?

王國熱話
8月24日至29日高雄墾丁分享...分享.....(有點...
大陸兩三天溫泉
12月去首爾6日, 想請教行程安排
急!台北凱達酒店

子爵府

國民生產總值:10611

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你用乜野PUMP?邊隻BRAND?
工欲善其事,必先利其器,個PUMP好緊要.

原文章由 nsc1220 於 08-1-27 16:42 發表
我用奶pump pump極都pump唔出奶,要用人手先得,有冇人好似我咁呀,有冇辦法解決呢?

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

大宅

國民生產總值:4347

係啊, 你試下用 medela swing 丫, 我一直都係用呢個電泵, 好好用0架~~
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

國民生產總值:1016

我用AVENT呀,電泵係咪好貴架?其實可能我唔夠奶!

大宅

國民生產總值:1979

avent 手泵都好 okay wor,
係唔係唔岩位?
你 pump 個陣 feel 唔 feel 到個 pump 有吸力吸到你?
if feel 到, 就算你得好少奶, 都可以 pump 得一兩滴, 因為 avent 個 pump 真係可以 pump 得好盡

別墅

國民生產總值:814

我情況同你完全一樣!

我試過Medela電泵(籃色~醫院用款) , Avent手泵, 都吾得.

原文章由 nsc1220 於 08-1-27 16:42 發表

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.