嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問用緊BFree奶樽媽咪, 你o地知唔知道係邊到可以買到黃色膠奶咀? 我只能買到透明膠奶咀.
also, 請問幾時由Level 1奶咀 轉Level 2奶咀? 是否一定要足三個月先好轉?

禁止訪問

別墅

我bb一個月開始就用bfree,用得幾好丫,少左好多嘔奶 乜要換奶咀架?我見佢依家三個幾月都仲ok喎……
http://hk.myblog.yahoo.com/cherry1213lee

大宅

好媽媽勳章

回覆 #3 fattumtum 的文章

Jusco有Bfree 黃色膠奶咀..
因為見我BB用Level 1食得慢, 所以係兩個半月已經轉Level 2奶咀

複式洋房

bibichu
我聽人家recommend "BFree" 因為
1. 不含有致癌物質
2. 有防止嘔奶&減少起風設計

複式洋房

raid0101hk
請問你知唔知道吉x岛賣幾多錢呢?

男爵府

我bb一出世開始就用bfree,用得幾好好,到宜家5個幾月都從未嘔過奶,奶咀我未轉過用Level 1好慢我就買左個pigeon拮孔器拮大佢囉.....要快d就唔好將蓋扭得大實岩岩好唔流奶就得....要慢d就扭實d:-P :-P :-P

大宅

好媽媽勳章

回覆 #2 fattumtum 的文章

$39 一pack / 兩個

大宅

me too:-P :-P :-P

原文章由 yaukwan 於 08-1-28 14:22 發表
我bb一出世開始就用bfree,用得幾好好,到宜家5個幾月都從未嘔過奶,奶咀我未轉過用Level 1好慢我就買左個pigeon拮孔器拮大佢囉.....要快d就唔好將蓋扭得大實岩岩好唔流奶就得....要慢d就扭實d:-P :-P :-P ...

禁止訪問

複式洋房

原文章由 yaukwan 於 08-1-28 14:22 發表
我bb一出世開始就用bfree,用得幾好好,到宜家5個幾月都從未嘔過奶,奶咀我未轉過用Level 1好慢我就買左個pigeon拮孔器拮大佢囉.....要快d就唔好將蓋扭得大實岩岩好唔流奶就得....要慢d就扭實d:-P :-P :-P ...

嘩~你個奶咀5個幾月都未轉過呀!
我個奶咀用左2個月ja~就凹左入去喇!
我見bb飲得好辛苦, 所以換左喇!
大家有冇咁既情況呢?

大宅

原文章由 fattumtum 於 1/27/08 18:36 發表
請問用緊BFree奶樽媽咪, 你o地知唔知道係邊到可以買到黃色膠奶咀? 我只能買到透明膠奶咀.
also, 請問幾時由Level 1奶咀 轉Level 2奶咀? 是否一定要足三個月先好轉?
...

Jusco咪有得買囉~

複式洋房

明白!唔該晒各位!:D

男爵府

原文章由 zoeybao 於 08-1-28 19:22 發表

大家有冇咁既情況呢?

我冇咁既情況呀

男爵府

原文章由 bibichu 於 08-1-28 18:11 發表
yaukwan, 豬嘉嘉媽媽,
但係你哋都一樣會幫呀B掃風嫁呵?

我都一樣會幫呀B掃風嫁:-P :-P :-P

男爵府

我亞 b 都係一出世就開始用 bfree (佢依家 3 個月)

我試過咁呀... 原因係條管有事
我換左條管就 ok 啦

我上個 week 比亞 b 試用 level 2 咀咀
太快, 佢食得好辛苦, 所以繼續用 level 1

btw, rubber (黃色) 咀咀冇咁好呀
steam or boil 得多會有 d toxin
silion 咀咀好 d

原文章由 yaukwan 於 08-1-29 01:30 發表

我冇咁既情況呀

複式洋房

你d奶咀用5個月冇老化咩?我個b兩個半月已經轉咗level2喇,因為d奶咀用到淋晒同變黃,其實bfree都建議奶咀6-8星期就要更換,我諗最盡3-4個月左右換下奶咀會好d,

我想問下各位媽咪,奶樽應該用幾耐要更換?6個月ok嗎?
如6個月大既bb開始食糊仔,咁一日要用幾多個奶樽度?

大宅

I also use Bfree.My baby 5 month.But I am not change level 2. Because he eat too fast.

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 zoeybao 於 08-1-28 19:22 發表

大家有冇咁既情況呢?

我買咗好多個,有啲奶咀係食食下0個時,會凹咗,你係咪咁???
係咪因為老化???食幾耐為之慢,而要換奶咀呢???

複式洋房

原文章由 milky_red 於 08-1-30 23:28 發表

我買咗好多個,有啲奶咀係食食下0個時,會凹咗,你係咪咁???
係咪因為老化???食幾耐為之慢,而要換奶咀呢???

我啲奶咀同你既情況係一樣! 我冇買定擺喺到!
一凹咗我先去買!
上個星期我去左bebe dream到買既時候問個sales,
點解個奶咀會凹咗, 佢話我bb食得用力得濟~
我覺得係個奶咀用得多囉!
bb而家2個月大, 已經換左4個奶咀喇!:;pppp:
我bb食6安奶, 大約4個字, 算唔算慢呢?

首頁

尾頁

跳至