興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

1。你咪咁小器啦!
女人點解憎:

小器是女人擁有但又不想認擁有的特質,你明寸佢?等開拖啦!
男人說這句話時通常笑笑口,點解?因為知女人唔岩聽?明知不應說但堅持說出來,就是撩交嗌?

男人說這話前通常已說完「嬲完未呀?」、「唔好嬲啦?」之類噶嘢,但游說不果;唔識沊人就賴人小器,屙屎唔出賴地硬!
即係話我唔應該嬲者?女人發嬲一定有佢噶道理,男人駁嘴即係話我蠻不講理,作死!
建議:
要女人唔嬲,真的惟有等她自己嬲完,但不等於什麼都不做,男人最好做點事來縮短過程,愈拖只會愈難沊。基本上連個嬲字都不能提,女人好憎呢個字,唔嬲都變嬲!話比你哋知,叫女人唔好嬲,佢嬲得仲勁!
女人糸度小器、嬲爆爆,男人沊佢盞晒氣!要軟化女人從身體入手,抱抱或緊握她手吧!

2。對唔住囉!(同類說話:我唔岩囉 、我衰囉、我錯囉)
女人點解憎:「囉」什麼?晦氣到死!
最討厭是加個「咁」字在前頭,「咁對唔住囉?」,一個「」咁字包含了「我唔覺得自己錯但買你怕囉」這十二個字的意思,明激我啦!
男人說時通常皺眉頭、眼神厭倦,擺明在說「你又來了」,乜我好難頂咩?建議用口去表示歉意是低層次的做法,倒不如用行動表示。
唔該比D性格,唔覺得自己錯的話,老閪都唔認錯!唔該比D風範,道歉最緊要誠意。

3。鍾意嗎? 我送比你Y!
女人點解憎:
因為得個講字,男人總以為講左就等於買左,毋需真的買!見我雙眼發晒光仲問,你盲架?要我用把口去講我鍾意,即係要我認貪心!
建議講得出就要做得到!一定要趁熱買,一拖,女人又話你無誠意!立即在她面前付款是最方便的做法,但女人最憎呢種方便,唔浪漫。
男人總係唔識送禮物,以為買左然後交過去就大功告成!其實送禮物最重要是點樣交到對方手上,即係心思、驚喜。

4。使唔使幫你?(同類說話:使唔使車你、使唔使幫你拎?)
女人點解憎: 廢話!
問來幹麼?答得你我都做完!建議女人最憎男人「齋講
」,唔聲唔聲做左先才是英雄做多無壞,即使自己搞得掂,女人都鍾意男人獻殷勤的噶`

5。搵日同你去......
女人點解憎: 搵日,通常不會兌現
又信口開河了!你估我係你D客,「搵日出黎飲茶」咩!建議女人記性很好,此等不兌現的小事是她日後炒大鑊的導火線,
女人無要求的話,
男人切忌自動OFFER,無謂製造機會比人CHALLENGE。

6。得架啦!得架啦!(同類說話:掂架啦!掂架啦)
女人點解憎: 認屎認屁叻,結果錯漏百出無樣得!
你覺得佢係怕你煩,想塞住你把口,所以吹到天咁大,但其實得鬼!建議無希望就無期望,無期望就無失望,實話實說吧!女人要講野,一定要比佢講;而比佢講,佢先唔講。

7。明啦明啦 (同類說話:係啦係啦、得啦得啦)
女人點解憎: 明個屁,想我收聲至真!
真係明?咁我岩岩講到邊度先?建議她在跟你說一些她認為很重要的事,即使你覺得無聊,也請耐心聆聽,硬食吧!
在她喋喋不休時緊握她的手,信我,好快收口。適當時候發問,讓她知道你在聽;無傷大雅的小事不妨附和,大事情則要糾正。

8。是但啦
女人點解憎: 無要求,無原則,無性格!
你又嫌我煩了!你寧願SUFFER任人擺布,我諗我真係好討你厭,嗚......建議大可拋個波比佢,溫柔地說:「你話呢?」她反而覺得你尊重她不在乎說什麼,而是在乎怎樣說;男人說話時語氣夠堅定就是說服力,女人自然收聲。

[ 本文章最後由 sonic04 於 08-1-27 19:34 編輯 ]
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

洋房

珊瑚宮

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

thanks

公爵府

多謝分享.........

珍珠宮

thanks for sharing

複式洋房

我加多句..傾電話收線前"ok啦係咁啦"

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

thxthxthx~~~~

民房

首頁

尾頁

跳至