意見反饋
義工
[2007年] 請幫手....

男爵府

國民生產總值:8494

好媽媽勳章

我的bb不飲果汁和水,不知大家有什麼好意見?
邊隻果汁會好飲啲,她亨氏的果汁不飲

王國熱話
有左bb屋企人唔係好接受,點算好
好靚女!
jm可否替我看看這地方可否從上海市中心打...
2019 DSE

大宅

國民生產總值:1867

原文章由 johnnycy 於 08-1-27 19:10 發表
我的bb不飲果汁和水,不知大家有什麼好意見?
邊隻果汁會好飲啲,她亨氏的果汁不飲

我都有聽過呢度有bb都係唔飲亨氏的果汁,你有冇試過咩味,好唔好味??我個女飲森永果汁,我個女唔飲鍾意蘋果汁!!其他都o.k.
會唔會你bb唔鍾意太甜或太酸呀,你有冇溝水比佢呀??
你可以試下整新鮮果汁比佢試下囉.

大宅

國民生產總值:2703

亨氏可能太淡, 我試過覺得佢冇咩甜味, 仲帶酸添, 可能你bb鍾意甜少少, 我隻豬bb就飲gerber, 但係我都有再開稀少少先俾佢飲.
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

別墅

國民生產總值:646

BK Milk勳章

回覆 #3 johnnycy 的文章

我bb飲鮮果汁架,佢好鍾意飲,你不如試下俾啲新鮮生果汁俾佢吖,如果驚太濃味可以加啲水溝稀...如果你bb唔肯飲水,就試下等佢好肚餓想飲奶之前,就俾去飲幾口水,佢自然反應應該會飲少少,但唔可俾咁多,否則飲唔到奶架,慢慢睇下可唔可以令佢習慣飲水啦...

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.