懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

你個大既幾大呀 ...好多人都話如果隔得耐, 可以試訓產...不過我第一胎係QE緊急開刀既experience好好, 所以第二胎諗都唔諗就簡左開刀, result係一樣咁好 ...我兩胎隔23個月...
原文章由 catw88 於 08-1-28 00:22 發表
如題..
我第一胎係因為子宮唔開..攪到痛左30個小時..最後都係要開刀..而家有左5個月..仲未知點決定好..過2日做產檢要覆e生啦..
大家比d意見吖~thx..

禁止訪問

男爵府

想問下係咪去政府醫院就一定係自然生先, 如果唔得先可開刀?

大宅

原文章由 BBEAR 於 08-1-28 11:21 發表
想問下係咪去政府醫院就一定係自然生先, 如果唔得先可開刀?

係, 政府醫院免得過都唔會同你開刀

大宅

大家會選開刀定順產呢?

如果第一次子宮唔開,可能第二胎都一樣架,以我所知,政府多數都建議產婦開刀.而私家醫生都會咁做,因為唔想產婦太辛苦!

公爵府

好媽媽勳章

我第一胎都係生o左10個鐘都只開得3度, 最後要緊急開刀, 而家大女已經3歲半, 但我今胎都想選擇開刀, 但政府e院仲未俾期我, 我已經30周la, o吾使下次產檢e生會o吾會同我講呢個問題呢

複式洋房

我今日三十六週,剛睇完醫生...我會0係東區生,安排左38週開刀...

政府醫院會0係你大約三十六週先幫你排期架,一般都係38或39週開刀.

男爵府

cancan708
點解你可以係預早就決定到係政府醫院開刀?

原文章由 cancan708 於 08-1-28 16:56 發表
我今日三十六週,剛睇完醫生...我會0係東區生,安排左38週開刀...

政府醫院會0係你大約三十六週先幫你排期架,一般都係38或39週開刀.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我第一個B都係開刀,但我今胎想順產。明天去QE產檢,要同醫生再傾傾。

禁止訪問

大宅

catw88,

我同醫生講我想試順產,醫生都覺得Ok。他比我試幾個鐘,如果唔得就要開刀。我覺得始終順產比開刀好。

伯爵府

我都等緊肚內小b反應。

我想試順產(當時小b已調頭),點知再照u/s,小b又踎住o係肚入面,38周再回東區照u/s,都係唔轉就唯有39周開刀。

2年多前生阿囡又係胎位問題要開刀,宜家又案件重演,好無奈。

男爵府

carmen
請問你兩胎相隔幾耐?

原文章由 Carmen2004 於 08-2-4 10:38 發表
catw88,

我同醫生講我想試順產,醫生都覺得Ok。他比我試幾個鐘,如果唔得就要開刀。我覺得始終順產比開刀好。

首頁

尾頁

跳至