想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

未有住 不過又驚湊bb辛苦,又怕痛,又怕....十個怕

而家亞女17個月,岩岩叫做舒服D...但又怕亞女悶:loveliness:

一個好D 兩個好D

有無媽媽好似我咁15/16呀

如果要再生,應該相隔幾耐
唔該晒
!

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我未生過, 但我見啲朋友話, 早啲生幾個, 一次過辛苦仲好過隔得內, 我見朋友啲小朋友讀書時間差唔多, 佢接返學放學都一次過, 唔洗煩!:D

原文章由 naraya 於 08-1-28 01:59 發表

而家亞女17個月,岩岩叫做舒服D...但又怕亞女悶:loveliness:

一個好D 兩個好D

如果要再生,應該相隔幾耐 ...

珍珠宮

環保接龍勳章

我開頭都15/16, 但最後想囡囡有個伴, 將來唔駛佢一個人對住我地2個耆英, 佢好大壓力, 雖然冇諗過佢會養番我地, 始終都有個至親o既人一齊成長.
我諗通o左之後開工, 但之後小產o左.....
唔好諗咁多啦, 因為唔係你話想要一定有, 年紀越大越難有.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

睛靈勳章

我個囝9個月,而家都係15/16,老公話要好多錢,但又真係想有人陪bb一齊玩,同埋我覺得會開心d,前日老公先問我諗清楚未,因為佢有d朋友生左兩件,叫佢考慮清楚,好辛苦喎,但我又真係好想囉.

原文章由 naraya 於 08-1-28 01:59 發表

一個好D 兩個好D

如果要再生,應該相隔幾耐 ...

大宅

gracelam,
我同你 exactly一樣, 一樣原因想再追, 一樣是小產了, 衣家睇緊中醫調理, 今個月都有開工, 下個月初就知結果, 真係唔係你想話要就要, 老公晚晚夜收工, 真係生仔都唔得閒, 加上我已高齡, 打算等埋今次, 唔得就算數了, 諗起上黎,如果湊2個, 都會好辛苦, 追唔到就專心教養我的獨生子, 舒服d囉~(自我安慰), 所以如果我還後生就唔洗諗, 一於追多個, 唔係老左後悔都無用, 唯時已晚矣~ :cry:

原文章由 gracelam 於 08-1-28 09:17 發表
我開頭都15/16, 但最後想囡囡有個伴, 將來唔駛佢一個人對住我地2個耆英, 佢好大壓力, 雖然冇諗過佢會養番我地, 始終都有個至親o既人一齊成長.
我諗通o左之後開工, 但之後小產o左.....
唔好諗咁多啦, 因為唔係你話想 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

我小朋友細既時候我又係十五十六唔知追唔追多個好,於是乎我同c6採取順其自然既方法,不過由於小朋友出左世之後都無好小機會行埋所以一路都無,家陣小朋友四歲我諗係時候的起心肝追多個,現在先黎呢個決定希望唔會太遲。

首頁

尾頁

跳至