美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位媽咪:

因為臨近新年, 我都想整水晶甲, 以前曾試過貼假甲, 幫我貼的姐姐將d假甲貼到我手指頭的肉上都有膠水, 後感覺很不自然, 拿細小的東西也很不便, 又好像用不到力, 因為要返工, 所以覺得很不便, 之後就再沒有整了. 請問水晶甲貼上後有沒有這個問題? 是否連手指頭的肉都要貼小小才貼得實?

請各位媽咪指教一下.

謝謝!

大宅

我做左樹脂甲, 即gel甲, 仲做做到上左癮添.
樹脂甲係唔需要黐到落手指肉架, 而且基本上係唔貼甲邊既. 甲師會用工具薄薄磨走你少少真甲, 然後係上面落gel, 就可以黐到好實.
至於唔方便就緊有, 因為指甲始終係厚左, 拎細小既野係無咁方便囉

大宅

食神:

Thank You!

好似gel甲好d噃! 但係我唔識整, 難唔難學? 要係出面學or買書學? 出面整貴唔貴呢? gel甲自然d or 同假甲差不多?

大宅

嘻嘻, 我自己唔識整, 係俾人整架. 一次包閃粉/閃石大約$300, 拆甲另計.
gel甲都幾自然架, 好似d搽左透明甲油咁囉 (無花果部份)

大宅

食神:

請問整一次gel甲可以維持幾耐? 你在那裏整的呢? 拆甲約多少錢?

大宅

原文章由 迪迪洛洛媽媽 於 08-1-28 12:50 發表
食神:

請問整一次gel甲可以維持幾耐? 你在那裏整的呢? 拆甲約多少錢?

d甲係唔會甩架, 最多都係新既生左出黎之後會好異相啫 (有兩截)
幾耐整一次視乎你d指甲既生長速度. 不過最遲四個星期就要再整
我個間拆甲around $150

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至