家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

預每個月供2000蚊到!thx

大宅

回覆:Tysonjai 的帖子

boc la. min $1000. handling,fee $50/month

大宅

一通,五元一個月。
不要發私人訊息給我sell保險或其他理財產品。

大宅

引用:一通,五元一個月。

原帖由 mytiger 於 14-09-14 發表
一通,五元一個月。
呢d如果長遠買會唔會無甘穩陣?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 mytiger 於 14-09-14 發表一

原帖由 Tysonjai 於 14-09-14 發表
你除時可提走貨, 碎股得

伯爵府

引用:Quote:原帖由 mytiger 於 14-09-14 發表一

原帖由 Tysonjai 於 14-09-14 發表
長遠計至抵, 一年 $60 vs $600 手續費

大宅

引用:boc la. min $1000. handling,fee $50/mont

原帖由 durnmuimui 於 14-09-13 發表
boc la. min $1000. handling,fee $50/month
$50 minimium or 0.5%. 供一支股每月最少$500.

大宅

回覆 Tysonjai 的帖子

照你所講, 1個月供2000, 1年24,000. 5年120,000元. 跟據投資者賠償上限150,000元,你自己可以戶口達 150,000元之前提實貨或者射倉到銀行也可。

http://www.hkicc.org.hk/faqs/main_c.htm

1年慳 500, 5年慳2500。值吾值得就自己決定。

提提你:中銀月供返來股票收息費是全免, 一通要收,不過每次10元左右,但是如果

沽出股票: 中銀收正價, 即是最低100元+tax, 一通都係收5元+tax
提出股票: 中銀每手收10元, 最低收100元.

不要發私人訊息給我sell保險或其他理財產品。

大宅

引用:回覆+Tysonjai+的帖子照你所講,+1個月供200

原帖由 mytiger 於 14-09-15 發表
回覆 Tysonjai 的帖子

照你所講, 1個月供2000, 1年24,000. 5年120,000元. 跟據投資者賠償上限150,000元, ...
多謝你既詳細解答!我打去問下如何開戶口先!

首頁

尾頁

跳至