烹飪搵食

跳至

首頁
12345...23

尾頁

別墅

Re: 元朗有咩好食呀~?

KEYIE 寫道:
Bon,

千色對面間聚龍閣打邊爐都ok架~
不過驚唔驚小朋友"陸"親呀~?

KEYIE,
我成日經過聚龍閣都想試下佢地o既$48/位火鍋, 好似晚上9:30之後仲平多$20添! 但我又驚佢地將貨就價, 你有冇去幫襯過? d火鍋料有冇水準? ok的話我會試下

正記隔離(的士站旁)果間牛肉火鍋店, d鮮牛鍋真係好正, $68包湯底仲有碟菜添, 墨魚丸真係手打都係$25一碟, 正記另一邊果間避風塘炒蟹, 佢o既干炒牛河唔肥膩, 大大碟都係$15, 沙拉骨必食

民房

ChloeWoonMa 寫道:
錦田三號幹線餐廳點去?thank you.

我只知在錦田, 因為係老公揸車去我認路又麻麻幫不到你, 你試下打1083問佢地電話再問路

大宅

LENGMA,

話真係$48就呃你架啫~
大概$70~$80一個到啦~
佢地D野食都OK架~
梗係唔係話好好啦~
但咁既價錢都算係咁囉~
佢地補野食補得好勤架~
好多時一無晒過一陣就會補返架喇~
有時淨返少少佢地都會出碟新架喇~
都值得一試既~

大宅

KEYIE,

5該晒先.

KEYIE 寫道:
xo仔,

我都唔知呀~
我聽日幫你去睇睇先~

xo仔

別墅

KEYIE,
我都知道$48/位係冇可能o架喇! 不過最怕到埋單時搞到成百蚊一位就無為喇! $70~80都係預料之內, 我都好鐘意打邊爐o架!

另外有一間食意大利粉o既地方, o係豬骨煲對面, 好細間, 但食物o既水準就好ok, 有上大餐廳o既感覺, 但裝修方就有待改良喇~~佢地o既墨魚汁意大利粉好好味, 值得一試

講開食意粉, 有間o係康樂路叫Nice Cafe o既西餐廳都唔錯, 佢o岩o岩開時比現在平, 仲有85折添, 真係抵食, 宜家好似已經加o左價, 我成日星期六都去食lunch, 另外佢o既下午茶餐都好有心機做, 廿幾蚊食到中價西餐廳o既食物水準, 有時想同朋友坐好d食野, 不失係一個好o既選擇

大宅

xo仔,

嘻嘻~~~呢幾日落雨我都仲未去睇添~

LENGMA,

你講果間意大利粉o係邊樹架~?????????

男爵府

好媽媽勳章

今日蘋果日報介紹三號幹線餐廳呀!
地址 : 元朗八鄉錦上路148號 (九鐵太和站轉乘64K, 或大欖隧道八鄉出口轉乘251M, 東邊路站落)
電話 : 24831198
營業時間 : 12:00 P.M TO 12:00 MID-NIGHT
座位 : 300 個
備註 : 店外有60個免費泊車位

別墅

KEYIE 寫道:
LENGMA,

你講果間意大利粉o係邊樹架~?????????

KEYIE,
果間意粉店o係鳳庭苑後面, 新B仔涼粉對面果條街行入去, 日之味(唔係好記得個名)日本菜行過幾個舖位, 隔離有間打冷o既, 不過我唔記得個名, 間舖好細o架, 分分鐘行過o左都唔覺o架! 你有時間不妨試下, 希望o岩你口味啦~~

大宅

LENGMA,

日之味~????????
串皇對面果間~??????
有打冷架咩~??????
你係講又新街定係彪記果條街呀~?????

嘻嘻~~~好多問題添~

男爵府

畀面勳章

LENGMA
前幾日去過聚龍閣打邊爐...九點後入坐,但早D去,好多人等,唔係要等人埋單食下一輪,兩個去食,都係$120,好多一般打邊爐料,勁抵食,個晚重食得多胃痛

男爵府

我個日經過去左一間叫"標記"既餐廳個度食粉面, 個度都幾好食o家, 由其係牛什, 雲吞個d最好食, o係新b仔涼粉附近, 價錢幾平o家~2個人有賣野飲大約$40

民房

因我之前因看了這個topic的問題,又經常經過之前講過果間"永年"經常排長龍既舖頭,就即管排埋一份去試下law,我叫左3個送"大腸、豬紅、雞翼,而麵就要米粉,就這樣一碗盛惠$$20元,味道也非常普通,覺得這碗面也略貴,???要花15分鐘去排隊真花我時間。這就是本人的個人經歷

別墅

KEYIE,
真係唔好意思, 愈講愈亂添! :-P
其實佢o係建業街, o係正彪記牛腩對面, 但仲係唔記個名~~

吉蒂,
好耐冇見! 聚龍閣都幾吸引, 食物乾淨嗎? 夏天大牌檔冇火鍋食o既時候就會係一個好選擇~~不過依家我最鐘意去正記隔離果間牛肉火鍋店, 佢地o既鮮牛肉非常好味, 我之前都有推介過了, 你有冇去過?

別墅

琪琪媽咪珠 寫道:
因我之前因看了這個topic的問題,又經常經過之前講過果間"永年"經常排長龍既舖頭,就即管排埋一份去試下law,我叫左3個送"大腸、豬紅、雞翼,而麵就要米粉,就這樣一碗盛惠$$20元,味道也非常普通,覺得這碗面也略貴,???要花15分鐘去排隊真花我時間。這就是本人的個人經歷

我星期六都有慕名去到永年幫襯, 我都覺得只係普通(而且食物偏鹹), 價錢也不算便宜, 我諗係咪元朗冇乜這類食物o既佼佼者呢? 如果講日本菜就好多選擇同出色者, 但車仔麵仲有冇好介紹呢, 各位?

男爵府

畀面勳章

LENGMA
聚龍閣D火鍋料都好乾淨,最抵食係D肥牛,羊肉,豬肉片,供應源源不絕, 不妨一家四口去試下啦!
我都唔食牛!牛肉火鍋唔岩我

子爵府

育兒性格勳章

佢地車仔面係普通, 但是佢地吸引人排十五分鐘的地方應該係佢地個pat"辣汁"真係好甘架...我要小辣都辣到個咀好紅, 一路食一路標眼水. 勁呀.

[quote]因我之前因看了這個topic的問題,又經常經過之前講過果間"永年"經常排長龍既舖頭,就即管排埋一份去試下law,我叫左3個送"大腸、豬紅、雞翼,而麵就要米粉,就這樣一碗盛惠$$20元,味道也非常普通,覺得這碗面也略貴,???要花15分鐘去排隊真花我時間。這就是本人的個人經歷

男爵府

好媽媽勳章

LENGMA, 我覺得係擊壞路巴士總站公廁附近果間車仔麵都唔錯丫,平日都好多人食架,都算平同大大碗, 可以一試!

大宅

光華廣場格鄰個熟食亨內有間叫"張光記" 佢 d 排骨飯 同 肉片飯幾好食架!

大宅

LENGMA,

巴士總站公廁附近果間車仔麵都唔錯, 不過我5知街名, 5知是否與bobo所講相同個間, 佢地d車仔麵好平, 分大,中,小, 如果細食, 可選擇細碗, hkd11.50 中-hkd13.50 大-hkd15.50, 佢地5理你要縛多樣送, 總之係收劃一价錢, 不防去試下.
xo仔

男爵府

西菁街金福閣樓下O既~~橋記~~﹐食物水準也不錯

首頁
12345...23

尾頁

跳至