烹飪搵食

跳至

首頁
56789...23

尾頁

男爵府

Re: 元朗有咩好食呀~?

LENGMA,

唔該晒呀!! 我就係諗住明天(22/4)去, 星期一至五都冇得定位ga??
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

別墅

KEYIE 寫道:
LENGMA,

泰良苑同金泰村係兩間黎架~

泰良苑o係聚龍閣同間食腸粉車仔麵既舖頭中間條巷仔入架~

而金泰村係西菁街珈琳幼稚園隔離架嘛~

KEYIE,
我今日專程走去你講o既泰良苑睇下, 嘩! 如果你唔講那裡有間"好o野", 我諗我一定找不到, 不過得3張桌, 多人就要坐到出冷巷, 下次同老公試下先得, 佢好似有蝦刺身, 唔知靠得住嗎?

ykwong8888,
平時星期一至五都未必要訂位o既~如果可以早d(大約6:00-6:45)有人去霸位先, 應該冇問題卦? :-P

民房

元朗(乙水)仔餐廳都ok架

大宅

LENGMA,

我都唔知靠唔靠得住呀~
我都未食過呀~
一係你食完話我知丫~~嘻嘻~

係呀~佢果度得好少位架~
好多時都見到D人坐晒O係出面食既~

大宅

LENGMA,

死啦, 我今日本來去泰良苑試菜, 掂知我都係找不到, 卒次咪去大榮華, 5好彩, 勁多人, 之後轉去祖凡尼, 不過我覺d野食普通好食jet, 激氣.
xo仔

大宅

FeeFee,

係呀, "乙水"仔d食物ok嫁.
xo仔

別墅

KEYIE,
OK! 你話你冇試過生蝦剌身定係你未去食過o野呀? 我下次試下話你知~~

xo仔 寫道:
LENGMA,

死啦, 我今日本來去泰良苑試菜, 掂知我都係找不到, 卒次咪去大榮華

xo仔,
泰良苑真係好難找的, 因為巷口出面完全見唔倒佢個招牌, 要行到好入先見到, 而且好細間, 我諗大部份o既客人都要坐出門口外面食, 你知唔知聚龍閣火鍋酒樓o係邊? o係教育路, 但個正門就o係側邊, 由佢o既正門向西菁街方向行, 隔兩三個舖位就有條巷, 泰良苑就o係呢條巷行入去, 下次有機會再試下找

大宅

LENGMA,

等我下次再找過.
xo仔

男爵府

好媽媽勳章

xo 仔, 你有無去元朗人渣飲茶架? 都唔錯喎, 我老豆仲誇張, 佢住鴨

男爵府

bobo,

元朗人渣响邊度ga thanks!

另外, 我去左榮華食馬拉糕啦, 真係好好味, 重有crab +菜"根"very good!!!

不過焗魚腸就太"loan", 好硬, 有少少失望!!!
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

大宅

bobo,

5係呀, 快d講比我聽元朗人渣係邊, 如果可能, 我會星期五去試.
xo仔

男爵府

好媽媽勳章

ykwong8888 , xo 仔, 元朗人渣又名元朗淫娃, 哈哈, 係我老公 d fd 改架, 其實正式名係元朗人家, 係雞地架, 有兩間, 一間係交通廣場, 一間係雞地鳳琴街地舖, d 野食 ok 啦, 算幾大碟同價錢相宜!早上(好似十點前仲抵) 有幾款點心叫兩款都只收 $8.8, 有腸粉同粥咁架, 幾抵, 叫兩個 round $8.8 已夠晒食啦!

大宅

bobo,

幣, 係雞地我更加5知掂去, 我住天水圍, 搭輕鐵去5去到嫁.

bobo 寫道:
ykwong8888 , xo 仔, 元朗人渣又名元朗淫娃, 哈哈, 係我老公 d fd 改架, 其實正式名係元朗人家, 係雞地架, 有兩間, 一間係交通廣場, 一間係雞地鳳琴街地舖, d 野食 ok 啦, 算幾大碟同價錢相宜!早上(好似十點前仲抵) 有幾款點心叫兩款都只收 $8.8, 有腸粉同粥咁架, 幾抵, 叫兩個 round $8.8 已夠晒食啦!
xo仔

別墅

bobo, xo仔,
我星期日去"強記"幫襯, 真係好多人, 我已經成九點先去, 都成街係人, 佢d桌開到出街口, 我地3大2小, 食o左3味(食送)2個飯4支beer, 都係$150左右, 好開心因為我以前只係識去正記和佢附近o既大牌檔, 依家知多一個地方, 以後就多個選擇喇! :-P

元朗人家次次去到, 無論平日食晏, 或係星期日飲茶, 都等位等到呆滯, 但又唔係覺得太值得, 因為我覺得味道一般, 唔通佢有乜好食我冇試過? 有冇乜野好介紹呀? 等我下次去食都好丫! :-P

xo仔,
你可以坐輕鐵到大棠路站落車, 問人"交通廣場"就可以搵到"元朗人家"gala

男爵府

bobo,

唔該晒!

男爵府

好媽媽勳章

LENGMA, 強記係我至愛之一來架,我貪佢鑊氣好, 雖然夏天無冷氣會食得好辛苦,不過偶然一次值得丫! 元朗人家係普通飲下茶咁, 我前後去過都係五次咋, 不過幾次去都唔使等位喎, 或者我好彩遮, HEHE, 至於野食方面, 我唁多揀擇, 如你問我咩野好食, 我知春卷算 ok 啦, 幾大隻蝦同幾趣囉, d 碟頭炒飯都幾好呀!
仲有, 金盤谷執左啦, 變左一間叫紅樹林o既餐廳, 昨日報紙介紹過, 有 d 特式野食架, 各位元朗友得閒去試下返來報料啦!

大宅

LENGMA,

5該晒指示"元朗人家"地步, kam係5係都好多人嫁.
xo仔

別墅

bobo,
bobo 寫道:
仲有, 金盤谷執左啦, 變左一間叫紅樹林o既餐廳, 昨日報紙介紹過, 有 d 特式野食架, 各位元朗友得閒去試下返來報料啦!

係唔係話有4個國家o既菜食果間呀? 什麼fushion菜之類係咪? 下次去試下都好喎! :-P

xo仔,
唔駛唔該! 平時去唔駛等好耐卦!

別墅

我個日 lunch 去左"泰良苑", 我覺得一般 jar, 我覺得後面個間 " 金泰村" 仲好食 ....

"泰良苑" 佢無冷氣, 我一食野就係咁滴汗, 選擇少都係一個問題, 而且價錢都... 幾貴.... 但係食物味道就幾好, 幾夠味, 但係因為 " 金泰村" 都係幾好食, 但因為有冷氣同選擇多, 所以我都會比較鐘意 " 金泰村" 多 d 囉
有始不有終 能受百樣痛 從沒有合約合同 但卻跨時空 這滔滔不息的愛 我贈給你用 這一生 和下世 有幾多全奉送 --------------------------- 呀仔 2006 年 4 月 24 日 出世啦

男爵府

dear all,

噚日去左食b仔涼粉, 差左好多呀, d生果又少又唔靓! 真係 :-( :evil:

另外, 想問下田中隔離間日本野(酒泉)掂唔掂??唔該

首頁
56789...23

尾頁

跳至