意見反饋
義工
[2007年] 點樣處理佢又夠時間食但又眼訓唔很食? help!

民房

國民生產總值:23

月頭保健佢重6.38kg only. 每日4餐,6安. 通常食不完或食足1個鐘,兩個鐘都試過. 食得 好慢. 每隔4個鐘多d食一次, 通常都是夠晒鐘食(5-6個鐘了)但又(玩到)眼訓唔很食, 這些時候點算?

還有見到支奶就喊, 每次都喊叫, 邊食邊喊, 好似有冤情咁. 點算? 我要返工,靠個工人喂佢, 真係好担心.

由出院開始食明治, 見佢好似好怕d奶咁, 前幾天就同佢試下轉奶粉 -->> A+ 1 號. 初頭兩天有改善, 但現在...都係一樣咁扭計. 食A+後d便便重傑左 (差左!) 點算?

請各位媽媽比下意見, 有無計呀.?

王國熱話
一家三口喺奶奶度住脾幾多家用先適合
千萬要嫁愚孝仔
新潮奶奶
呻奶奶:對住百彈齋主99認真你就輸了

民房

國民生產總值:37

會不會D奶熱,試過熱親,所以一見到支奶就驚呀 我以前沖得太熱,她一路飲,一路依依哦哦,後來我買咗可較60度的熱水煲沖奶就设事了,如果食得幔,會否奶咀孔太細呀?

我呀B有時眼瞓都會喊唔肯飲奶,我會抱她睡,當睡了10-15mins再比她飲,她就會一路瞓一路飲

原文章由 klao827 於 08-1-28 12:08 發表
月頭保健佢重6.38kg only. 每日4餐,6安. 通常食不完或食足1個鐘,兩個鐘都試過. 食得 好慢. 每隔4個鐘多d食一次, 通常都是夠晒鐘食(5-6個鐘了)但又(玩到)眼訓唔很食, 這些時候點算?

還有見到支奶就喊, 每次都喊叫, ...

民房

國民生產總值:23

沒有太熱了, 我用avent 的奶瓶,有3個孔的, 也有1-2-3轉速的. 應該不會難食.
都唔知點解?

原文章由 claudia9123 於 08-1-28 22:49 發表
會不會D奶熱,試過熱親,所以一見到支奶就驚呀 我以前沖得太熱,她一路飲,一路依依哦哦,後來我買咗可較60度的熱水煲沖奶就设事了,如果食得幔,會否奶咀孔太細呀?

我呀B有時眼瞓都會喊唔肯飲奶,我會抱她睡,當睡了10-1 ...

大宅

國民生產總值:4381

我個女都有出現此情況, 佢4個月得6.26kgs, 又係食a+, 不過姑娘話 ok, 根番佢條生長線, 不過係俾同期d BB廋小小.
我都想問有咩方法另佢食多D?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.