自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

我個b早幾日睇醫生,經檢查後,話b心跳有雜音,醫生寫咗信要去醫院檢查,好擔心,有無人有這樣經驗?
謝謝!!:cry:

禁止訪問

大宅

如果醫生用聽筒聽到心跳有雜聲, 就會轉介專科詳細檢查. 我家姐細個時就係咁發現有先天性心漏. 不過我有個表妹又試過檢查有雜聲. 最後就話冇事.
放心吧, 去左檢查先. 唔使咁擔心既.

大宅

我bb5個幾月時去私家打針, 醫生話佢個心有雜聲, 可能血管太幼, 所以d血流得快時會有聲, 到佢7個月左右再打針, 佢話d聲冇咁響喇, 但都仲有雜聲, 寫左紙俾我book威院排期, 今年3月尾見醫生
聽講話心瓣有問題都會令心有雜聲, 如果擔心的話, 可以去book兒科心臟科睇
我b就成日紮紮跳, 但又冇面青口唇白, 氣喘, or 大喊時面紫o既情況出現... 所以我都唔算太擔心, 但係因為政府醫院排期始終較耐, 自己去睇私家好d, 佢會照埋超聲波
之前我同嬰兒醫護個dr. yonex 拎左個兒科心臟科醫生電話, 你想要的話就pm我啦, 但係我自己都未book

[ 本文章最後由 jutaubing 於 08-1-28 13:12 編輯 ]

別墅

hi

我女女出世冇耐都係有雜音
後來檢查過
都話冇野

家陣13歲
健健康康
已經高過我啦

幼兒乃成長極重要階段
一切未成形
家長/醫生都分外認真謹慎

你唔使太擔心啦
願主祝福你的小寶寶身體安康, 快高長大 !!:loveliness: :loveliness: :loveliness:

aln

民房

多謝各位回覆,現在個心都定的!

首頁

尾頁

跳至