想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

shanmmami

哈哈... 我買你係孖胎呀!! 因為我4週時個指數都係由570升到去1400... 恭喜晒!!Yeah!!:lol

原文章由 shanmmami 於 08-1-29 11:41 發表
再次多謝各位嘅祝福

e+有d擔心係twins, 因為負擔真係會好大
昨天(28/1)下午見咗醫生, 仲未照, 佢話下星期照就會知喎. 有d緊張.

Creamie,
我blood test index 嘅1638 (4.5week), 算唔算高?? 有冇機會twins??

你係i ...

珍珠宮

原文章由 shanmmami 於 08-1-28 23:05 發表
首先多謝各位嘅回應

小寶貝兒
我覺得安胎針後5日後都好準, 我做過實驗,打咗第二支後嘅第四日朝早驗,即第三支之前(d仔驗孕棒), 係連影都冇架,不過我就冇試過用排卵棒驗

嘩~~ thank you呀~~
你的資料很有用~~
等我又試下先~~

我都買你係孖胎~~ ccc

負擔重都唔緊要啦, 呢d係甜蜜的負擔黎既~~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

侯爵府

恭喜你呀~~~

複式洋房

Yeah! 恭喜晒! 又一个ivf成功例子! 

我的ivf...已完成(7th day)...是否10th day 可以check? 我希望到時可以好似你咁在這裡分享bingo 的喜悅!

原文章由 shanmmami 於 08-1-28 14:04 發表
my story
我今年9月將會38歲,29歲已想生B,試咗兩年都冇,睇醫生話有內移和子官後屈,做咗手術後再試兩年都冇,當時又唔識上BK(死蠢),真係好好彩,差不多要放棄時,34歲自然有咗。

BB六個月大已想再追一個,努力咗一年得個吉,好好彩, ...

別墅

好媽媽勳章

又一綜喜事,真係恭喜恭喜
好開心呀!希望好消息陸續嚟 (當然包括自己啦 )
天氣凍小心身體

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

恭喜晒 !恭喜晒!:loveliness: :loveliness:

原文章由 shanmmami 於 08-1-28 14:04 發表
my story
我今年9月將會38歲,29歲已想生B,試咗兩年都冇,睇醫生話有內移和子官後屈,做咗手術後再試兩年都冇,當時又唔識上BK(死蠢),真係好好彩,差不多要放棄時,34歲自然有咗。

BB六個月大已想再追一個,努力咗一年得個吉,好好彩, ...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

別墅

恭喜!恭喜!

大宅

Congratulation!:D
i wish i can try again too.

男爵府

shanmmammi:
恭喜恭喜!!
之前見倒你話有3粒grade 1,我都買你一定掂喇

咁你抽倒5粒係咪全部都喺左邊卵巢呀?

別墅

jo10
照嘅時候有4粒响左邊, 兩粒右邊, 所以at least 右邊抽到一粒, 但我冇問醫生

原文章由 jo10 於 08-1-30 00:12 發表
shanmmammi:
恭喜恭喜!!
之前見倒你話有3粒grade 1,我都買你一定掂喇

咁你抽倒5粒係咪全部都喺左邊卵巢呀?

別墅

Hi 各位姊妹

昨天confirm了係孖胎, 今次大穫喇, 唔知點湊

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 shanmmami 於 08-2-6 11:35 發表
Hi 各位姊妹

:恭: :喜: :恭: :喜:

好事成雙

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

shanmmami

Yeah!! 双倍開心!! 双倍興奮!! 双倍利是!! 双倍奶粉!!!!:lol
:恭: :喜: :恭: :喜:

原文章由 shanmmami 於 08-2-6 11:35 發表
Hi 各位姊妹

~錫晒您喔~

別墅

回覆 #32 shanmmami 的文章

恭喜!恭喜:恭: :恭: :恭: :恭: :恭:

複式洋房

原文章由 shanmmami 於 08-1-28 23:05 發表
首先多謝各位嘅回應

kk2008
我飲百蘭氏雞精, 最cheap個隻

醫生係仁安周敏姬醫生, 今次ivf洗咗約$70000

小寶貝兒
我覺得安胎針後5日後都好準, 我做過實驗,打咗第二支後嘅第四日朝早驗,即第三支之前(d仔驗孕棒), 係 ...

shanmmami, 恭喜晒 !!!
請問你o係仁安係join package定係續次比錢架? 我就黎係仁安做ivf, 都係睇周敏姬醫生, 不過唔知join唔join package好.
你由M到打左幾多日針先抽蛋架?

男爵府

shanmmami,

恭喜恭喜! 喜事成雙!!!
我都想孖b呀!!!

Hi 各位姊妹

民房

my story

恭喜恭喜

別墅

baby fung

I didn't join the package because I was not sure whether I could finish the treatment. If I couldn't, the package fee would lose. At last the total fee was a bit higher than the package.

複式洋房

shanmmami, 我都想係孖胎呀, 你總共放左幾多粒蛋呀? 醫生話多數會幫我放三粒如果我可以有好多受精卵.

首頁

尾頁

跳至