夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

十多年前, 我因為一些原因拒絕了一個朋友的愛, 十多年後, 我們重遇, 但已各自結了婚, 近來也常電話聯絡, 他間中都會跟我說些往事, 例如很懷念我們以前走過的地方, 他很想在我身邊保護我... 後來我發覺當初我拒絕他那原因, 原來只是誤會, 我現在很後悔, 覺得有很多遺憾, 我們差一些便可一起, 但現在已不能回頭, 現在我和他只是曖曖昧昧, 沒有開始, 但以後我們該怎樣? 我很想念他, 但也充滿罪惡感, 怎算?

大宅

甘就比呢段感情過去啦!大家都有家庭了!

原文章由 GloveU 於 08-1-28 16:48 發表
十多年前, 我因為一些原因拒絕了一個朋友的愛, 十多年後, 我們重遇, 但已各自結了婚, 近來也常電話聯絡, 他間中都會跟我說些往事, 例如很懷念我們以前走過的地方, 他很想在我身邊保護我... 後來我發覺當初我拒絕他那 ...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我有時想食翻細個時食過嘅食物,到真係可以食翻時,我又覺得不怎樣.

大宅

原文章由 GloveU 於 08-1-28 16:48 發表
十多年前, 我因為一些原因拒絕了一個朋友的愛, 十多年後, 我們重遇, 但已各自結了婚, 近來也常電話聯絡, 他間中都會跟我說些往事, 例如很懷念我們以前走過的地方, 他很想在我身邊保護我... 後來我發覺當初我拒絕他那 ...

試想想如果c6仲記掛以前gf你會點?你要清楚知道,你有老公,佢有老婆,你地唔可以再有發展可能,你不是很愛你c先會結婚ma?就算以前有d咩野誤會令到你地唔可以一齊都好,已經過去左,唔好再唸埋d無謂野la,同你朋友保持距離,咁做對你,對佢都好,唔好一時衝動,做左一d傷害c6,朋友老婆ga事呀,唔好做弧狸精呀

伯爵府

好媽媽勳章

我覺得很多事情是不可以回頭的,
尤其是愛情.

我相信你地回味的只是"過去",
即使再續前緣,
相信已經不是當年的感覺了.

你們各自有家庭,
不要行差踏錯啊!

民房

首先, 你仲愛唔愛你老公? 佢仲愛唔愛佢老婆? 大家有冇仔女?

實在有太多野需要考慮...

我覺得你應該冷靜 D, 呢個時候最容易做 D 錯o既決定, 你試下向對方提出, 俾個冷靜期大家, 期間唔好見佢, 唔好聯絡, 睇下熱情退卻, 冷靜落黎之後, 大家仲係唔係想一齊。

或者你可以咁諗: 大家可唔可以用另一個方式相處? 就當大家係老朋友, 或者親人咁看待, 一樣可以互相關心格! 唔一定要做情侶呀! 有一個知心朋友 / 親人, 都係一件非常開心o既事呀! 而且你唔會同老朋友 / 親人上床嘛!

如果你信的話, 世事總係注定o既, 既然上天安排你地當年分開, 安排你地各自組織家庭, 咁就必定有原因o既, 可能當年你地結左婚, 會唔開心, 好快離婚呢! 咁點解唔珍惜而家擁有呢位知心老朋友呢?

水晶宮

每個人一生人之中,會發生或多或少遺憾, 後悔既事。

我只知道如果你唔再清醒,你生人之中又會多一件令你遺憾、後悔既事。
天空之城, 快樂之地

別墅

得吾到ge野永遠係最好, 你們未擁有過, 一定會幻想得幾咁好, 幾咁美麗.......
但返回現實, 並不是如你想像中那麼好的, 其實每個人人生中都會有遺憾,若然你地係有緣你地一早係埋一齊, 都吾會因為一個小誤會而令你地分開啦, 清醒一點, 吾通你要真係試過先叫自己心息咩?

禁止訪問

別墅

翡翠宮

原文章由 CALVEN 於 08-1-28 16:56 發表
我有時想食翻細個時食過嘅食物,到真係可以食翻時,我又覺得不怎樣.

AGREE!!

別墅

真係唔呀, 唔好為了自己一時開心而影響到好多人唔開心呀.

男爵府

原文章由 changeyourmind 於 28/1/2008 07:24 PM 發表
得吾到ge野永遠係最好, 你們未擁有過, 一定會幻想得幾咁好, 幾咁美麗.......
但返回現實, 並不是如你想像中那麼好的, 其實每個人人生中都會有遺憾,若然你地係有緣你地一早係埋一齊, 都吾會因為一個小誤會而令你地分 ...

好同意!
樓主你可能真係會覺得 - 得唔到既野先係最好既~
但其實係因為你得唔到...所以唔知...
但唔知你又會唸,咁就會加自己想法...將對方美化......

反而我幾時都覺得 - 自己既野先係最好既!
好係因為只屬於我而唔屬於其他人~
如果唔係自己既野,幾好都唔關我事啦!
樓主,珍惜眼前人呀~~~~~

禁止訪問

公爵府

你有無睇原子鏸那個打網球的Tempo廣告? Storyboard入面話原子鏸差d抵擋不住眼前型仔網球教練既誘惑,但當佢聞下包tempo, 即刻清醒過來, 如果佢呢刻揀左呢個男人之後, 就會攪到夫離子散,得不償失呀.

你都買包tempo索一索啦!

施主,回頭是岸!:loveliness:

[ 本文章最後由 alik 於 08-1-29 00:52 編輯 ]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 alik 於 08-1-28 16:50 發表
你有無睇原子鏸那個打網球的Tempo廣告? Storyboard入面話原子鏸差d抵擋不住眼前型仔網球教練既誘惑,但當佢聞下包tempo, 即刻清醒過來, 如果佢呢刻揀左呢個男人之後, 就會攪到夫離子散,得不償失呀.

你都買包tempo索 ...

哈哈!!

樓主你由你段舊感情過去吧!!!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

同意
原文章由 changeyourmind 於 08-1-28 19:24 發表
但返回現實, 並不是如你想像中那麼好的, 其實每個人人生中都會有遺憾,若然你地係有緣你地一早係埋一齊, 都吾會因為一個小誤會而令你地分 ...

大宅

原文章由 alik 於 08-1-29 00:50 發表

你都買包tempo索 ...

e個廣告我最鍾意結尾,好好笑

複式洋房

我以前都遇過類似的情況,不過明白到激情過後,咪又係咁。冷靜點,多發掘老公的優點啦!無謂自毁幸福家庭啦!你的兒女(如有)會很憎恨妳的,可能連自己都憎埋自己添。

[ 本文章最後由 li2008 於 08-1-29 12:50 編輯 ]

伯爵府

你不愛你現任丈夫嗎? 不會吧! 或許你們之間會有爭吵的時間, 那對夫婦沒有爭吵/不開心的時候呢?! 相反, 即使你當年跟他一起, 也會爭吵, 甚至現在已經分了手...

既然已成過去, 就讓它過去吧.

聽聽張栢芝"不相愛的好處":
http://www.n-canny.com/heartstring/Love/1.htm

[ 本文章最後由 ioi 於 08-1-29 13:05 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至