烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我同妳住得好近喎 搵日等我偷偷地去妳屋企偷拍妳整糕&包的過程先

原文章由 happykklam 於 08-1-29 00:26 發表
我呢間叫"愛心" wakaka:lol 要唔要餅咭呀,呵呵~

Pinky,我住葵涌隔幾個地鐵站架 妳唔好甘講la,我都係跟食譜整架咋,同妳一齊反下就可以,教人我仲未夠料呀~ ...
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

子爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-1-29 18:43 發表
我同妳住得好近喎 搵日等我偷偷地去妳屋企偷拍妳整糕&包的過程先

~

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

小心變左四格連環圖主角
原文章由 happykklam 於 08-1-29 18:55 發表

偷拍我 甘我要化埋粧先得喇 一係妳幫我打格仔喇~

子爵府

原文章由 sandy816 於 08-1-29 19:16 發表
小心變左四格連環圖主角

""~

子爵府

活學活用..唔介得你做到糕手啦
原文章由 happykklam 於 08-1-29 20:18 發表

到時我咪話俾人"移花接木"囉~

大宅

喂!有嘢玩,預埋我bor!

亞妹,我唔駛收$1.00件咁貴呀?$0.50件都夠啦,係你比返我地,因為我地幫你清貨,你可以再玩新嘢!
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

子爵府

原文章由 syc204 於 08-1-29 21:11 發表
喂!有嘢玩,預埋我bor!

亞妹,我唔駛收$1.00件咁貴呀?$0.50件都夠啦,係你比返我地,因為我地幫你清貨,你可以再玩新嘢!

Sandygo~
窿 $~:;pppp:

男爵府

硬琳:如果我要一打又點計呢?咩價?

原文章由 happykklam 於 08-1-29 00:38 發表

好,見係妳咋 $1一件,買五送一,甘夠友情價未?

大宅

原文章由 happykklam 於 08-1-29 21:34 發表

Sandy,我唔係糕手,我係糕go手先岩~
家姐,乜妳甘似大耳窿既 人地每件糕糕咬出黎都有血有汗架 無$收仲要我倒貼,我真係好橙呀~:;pppp: ...

吓?!d糕有血嫁?!唔係fa?!!!
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

子爵府

師傅........係糕膏go手既"心血"
原文章由 syc204 於 08-1-29 21:46 發表

吓?!d糕有血嫁?!唔係fa?!!!

子爵府

原文章由 sandy816 於 08-1-29 23:49 發表
師傅........係糕膏go手既"心血"

~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

真係好靚呀~
(依兩日掛住...... )
咁妳整完之後食過後又覺唔覺好'漏'呢?
盡我一己之力,發放正能量!

子爵府

原文章由 召藥師 於 08-1-30 01:23 發表
真係好靚呀~
(依兩日掛住...... )
咁妳整完之後食過後又覺唔覺好'漏'呢?

""d~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 happykklam 於 08-1-30 01:35 AM 發表

掛住咩野先 個切餅係幾"漏"架,因為d奶油係用牛油同砂糖打出黎,好油膩甘,不過個餅底好鬆軟,就甘食都好好味~

掛住咩?

咁妳認為用淡cream+糖+咖啡粉或香油打成得唔得呢?

依排d 淡cream同牛油價格高企,唔捨得買呀:cry:
盡我一己之力,發放正能量!

子爵府

原文章由 召藥師 於 08-1-30 01:45 發表

掛住咩?

咁妳認為用淡cream+糖+咖啡粉或香油打成得唔得呢?

依排d 淡cream同牛油價格高企,唔捨得買呀:cry:

dtry try~

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 happykklam 於 08-1-28 23:57 發表
好鍾意食"美X,聖XX"既咖啡切餅,之前search到個食譜,但係又怕肥又怕煩所以遲遲未嘗試,今日終於整左喇,最難攪係"gi"花起個蛋糕面度,一路"gi"一路手震 不過都成功左 以後要食都唔駛出街買lu~
http://i19 ...

最鍾意咖啡味,直情一路睇已經嗅到好香咖啡味....
<br><br>

首頁

尾頁

跳至