使用意見

跳至

首頁
12345...12

尾頁

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

步驟 :
STEP 1 - 點按帳戶頭像

STEP 2 - 點按設置

STEP 3 - 點按修改頭像

STEP 4 - 點按選擇圖片

STEP 5 - 預覽頭像

STEP 6 - 確定

* 如完成後,頭像仍未有改變,請嘗試按 【CTRL】【 F5】

大宅

原文章由 小草 於 08-1-29 15:19 發表
1. 去頁頂的「觀看賬號」
2. 再去「編輯個人資料」
3. 在「頭像」一欄按「瀏覽」找出電腦中你想用的圖片
4. 最後按「提交」

頭像限制﹕ 140 x 140、20kb 內

如果遇上提交成功但頭像沒有改的情況,有可能只是電腦cookie ...

我搵唔到"頭像" 按"瀏覽" 呀, 可以幫幫我嗎? thx a lot

男爵府

請問 lee 個軟件有冇中文版呀
我下載咗都唔識用

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 小草 於 08-1-29 15:19 發表
1. 去頁頂的「觀看賬號」
2. 再去「編輯個人資料」
3. 在「頭像」一欄按「瀏覽」找出電腦中你想用的圖片
4. 最後按「提交」

頭像限制﹕ 140 x 140、20kb 內

如果遇上提交成功但頭像沒有改的情況,有可能只是電腦cookie ...

我連頁頂的[觀看賬號]都溫唔到呢,唉,真失敗

超級版主

超級版主

原文章由 天賜晶瑩 於 08-4-18 14:38 發表

我連頁頂的[觀看賬號]都溫唔到呢,唉,真失敗

係最頂紫藍色字,Hello 天賜晶瑩,隔離再隔離

超級版主

超級版主

原文章由 秋風 於 08-4-12 22:40 發表
請問 lee 個軟件有冇中文版呀
我下載咗都唔識用

see this

http://forum.baby-kingdom.com/faq.php?action=message&id=37

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 bktcc 於 08-4-18 16:11 發表

係最頂紫藍色字,Hello 天賜晶瑩,隔離再隔離

我整到啦,真系好多謝你,thanks

禁止訪問

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我估已經轉左喇... CNN~
因為電腦cookies會記錄左你瀏覽過既圖像,所以有時會仍然顯示舊圖,等多一陣先見新圖,或者你下次click "F5",重新整理就即刻睇到改左既圖~
原文章由 貓姐 於 08-4-20 17:54 發表
我轉左大頭相, 話成功, but宜家咩都出唔到既?
我100% 相大小同size都ok傢
相只有10kb, 90x94

禁止訪問

大宅

小草,
點解之前都可以用大啲size嘅相,宜家唔得?
我好想要返之前個張相呀,
我有睇過個提示,但我都係唔明,
係咪妳哋都唔可以幫我換返張相呀
妳幫唔幫到我呀

版主

大頭相係限左 140 x 140 內,而家你呢個都唔細丫~

如果你想用果張相大得滯,可以先縮細到合適size,我唔可以幫你換相呀,要入番你個password架~ 幫你整細張相就得~
原文章由 白活 於 08-5-2 01:55 發表
小草,
點解之前都可以用大啲size嘅相,宜家唔得?
我好想要返之前個張相呀,
我有睇過個提示,但我都係唔明,
係咪妳哋都唔可以幫我換返張相呀
妳幫唔幫到我呀 ...

大宅

原文章由 小草 於 08-5-2 10:17 發表
大頭相係限左 140 x 140 內,而家你呢個都唔細丫~

如果你想用果張相大得滯,可以先縮細到合適size,我唔可以幫你換相呀,要入番你個password架~ 幫你整細張相就得~
...

咁人哋想用返之前個張嘛,我都唔知bk宜家限咗張
140x140內喎,如果知呀,我都唔咁手痕走去
攪攪震啦~

妳可以幫我整細佢 ,我要點send啲相比妳呀?

Thank you so much

版主

[email protected]
原文章由 白活 於 08-5-2 11:52 發表
咁人哋想用返之前個張嘛,我都唔知bk宜家限咗張
140x140內喎,如果知呀,我都唔咁手痕走去
攪攪震啦~
妳可以幫我整細佢 ,我要點send啲相比妳呀?
Thank you so much ...

大宅

原文章由 小草 於 08-5-2 12:28 發表
[email protected]

小草,

我啱啱send咗比妳,真係麻煩晒妳

大宅

小草>>>>>>>>

我張靚靚相終於重見天日喇~~~

真係心情特別靚

白活特此聲明,非常感激小草,
肯幫忙呢個素未謀面嘅電腦白痴~
再此再三致謝~
(小草我應承妳,唔再手多多呀吓

版主

咁又唔駛聲明我,舉手之勞啫~:lol

呢張係咪你既心頭好呀 如果係就好喇,其他果幾張縮到好細先唔超過規定,效果好差,我又未諗到計仔~

你話咩"手多多"呀~

大宅

原文章由 小草 於 08-5-3 22:22 發表
咁又唔駛聲明我,舉手之勞啫~:lol

呢張係咪你既心頭好呀 如果係就好喇,其他果幾張縮到好細先唔超過規定,效果好差,我又未諗到計仔~

你話咩"手多多"呀~ ...

係呀,係呀,呢張就係我嘅自愛喇

我手多多,係因為試下其他嘅相,點知....點知我嘅自愛
幾乎一試無回頭嘅啫

如果其餘個啲真係唔得的話,oh on咁都無法子啦........

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

終於明白...但有冇長老可以幫到手呀?

我C6買果部係Mac機,岩岩先見呢個topic,有冇d software可以俾Mac機下載到架?

我都好想整我敏嘉果幅大頭相呀。。。。

大宅

大廚勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

let me try again

首頁
12345...12

尾頁

跳至