婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

點至奶奶唔打電話就無拉拉上黎呀...

我D姑奶(4個)都一樣,同一個阿媽生係一樣...無禮貌.
上人地屋企唔駛講聲..

仲要次次上黎拍門拍度好似收數佬咁大聲..
一係就去到前幾間屋開始叫你個名開門...

伯爵府

原文章由 CAROL_CHEUNG 於 08-2-3 04:32 發表
點至奶奶唔打電話就無拉拉上黎呀...

我D姑奶(4個)都一樣,同一個阿媽生係一樣...無禮貌.
上人地屋企唔駛講聲..

仲要次次上黎拍門拍度好似收數佬咁大聲..
一係就去到前幾間屋開始叫你個名開門...

:sickm ...

同我991樣吖....我住走廊尾, 佢係車立口已經叫定: 開門吖, 開門la...佢1嚟成棟樓都知....

複式洋房

一樣.....激死....都唔明佢地點諗, 我都係想佢打個電話上嚟先都唔過份呀......

死証嚟.....講都廢事

大宅

我 99 仲搞笑, 佢以前得閒會搵d 腳上我屋企打牌! 我都幾不滿架!!! 你知啦, 係無準備情況之下, 我間屋都幾亂架! 費事佢又話我地呢d 新抱懶, 唔執屋啦! 但你估我地唔洗做咩!:tongue:
仲有, 有人黎過, 間屋始終都會污joe 會亂, 執屋既咪又係我........

大宅

我坐月時99差唔多日日都上來, 話來就來, 電話都無, 來到就按門鐘。又迫我食呢樣食果樣; 又唔俾bb瞓覺, 成日上來就整醒bb, bb緊係日瞓夜瞓啦 我餵緊bb食奶, 佢就一手搶去餵 開幾多奶就迫bb食清為止, 結果攪到bb嘔 又成日要我跟佢意思揍bb。
上親來我屋企就好似驗屍咁驗, 成日話間屋咁多嘢, 又好話我將間房放滿嘢, 等佢想上來瞓時無地方俾佢瞓; 痴痴哋, 間屋係我既, 我鍾意放乜就放乜, 而且你又唔係無屋住, 做咩要來我屋企住。初初結婚時, 99拎床肉、被、枕頭、拖鞋來我屋企, 話鍾意就過來瞓 好彩一次都無, 而且d嘢俾我哋掉晒lu :mrgreen:
現在次次帶bb上99家, 就同bb講: 認住呢間屋, 你的屋企啦

大宅

我亦試過, 以前剛搬開住, 佢頭10天有7天在我家, 跟住同c6講好每星期2來我家1次. 不要成日上來, 佢仲自己偷偷copy 我家key 之後我和c6 tim, 之後囡囡出世佢星期5下午會上來和她玩玩,
每逢去街吃家庭飯佢都話去我家訓, 不跟自己仔女回家訓(奇怪), 我有時我不高興的話就叫c6 say no
有次我地去左旅行佢日日上來訓, 仲到我女脾氣好差tim:evil:

大宅

BK Milk勳章

我99會話買野上黎/幫手執屋就上我地屋企,有時都冇俾電話我地,最慘係有時帶埋d朋友黎...
有時真係幾不滿!

大宅

BK Milk勳章

我99會話買野上黎/幫手執屋就上我地屋企,有時都冇俾電話我地,最慘係有時帶埋d朋友黎...
有時真係幾不滿!

珍珠宮

我男家D人好識做的....未發生過以上事情....好難想像.....

別墅

出咗門先打比你,仲攞好比多無謂野上黎 ,所以呢兩次我都唔比佢哋上黎,上次我就話阿仔要瞓覺就無上黎,啱啱果個星期日我C6同佢哋講唔使上黎,係酒樓等,點知佢哋死要上黎話放低D野先,佢哋上到黎,我就發老脾係咁不定執房 ,仲掟吸塵機條喉,終於佢哋飯都無食咁走咗,之後我同C6抄大鑊(有史以來),佢話我唔比面佢,我話佢都唔尊重我,唔理我感受,呢度係咩地方?話黎就黎,我情緒上接受唔到,我話最少一日前問可唔可以上黎。我同C6講如果緊張/愛阿媽多過我,一早唔應該結婚,應該一生同阿媽過:tongue: 。而家佢同99講清楚,C6話佢哋應該唔會再上黎,我話仲好

大宅

原文章由 小桃桃 於 08-2-4 14:00 發表
我坐月時99差唔多日日都上來, 話來就來, 電話都無, 來到就按門鐘。又迫我食呢樣食果樣; 又唔俾bb瞓覺, 成日上來就整醒bb, bb緊係日瞓夜瞓啦 我餵緊bb食奶, 佢就一手搶去餵 開幾多奶就迫bb食清為止, 結果 ...

變態..你估真係你屋企呀? 話黎就黎!!

重要搶bb..死罪!

大宅

搬屋,唔俾佢知住邊......................無得搬就同c6講,話訓街......
等佢自己處理.............
我不是任你處置
專借吾還

別墅

佢試下無啦啦上我屋企呀。。。我唔一櫈車死佢!我尊登越搬越遠,等佢米駛旨意個死過嚟!不過佢試過失驚無神上我老公公司,我時運高咁啱同個客傾緊電話,跟住佢投訴我唔同佢請安,痴Q線。所以今年我老公出完差,我勁叫佢過隔離國家玩幾日,初四至返,咁就唔駛同個八婆團年,新年都廢事打電話拜年添。由佢鬧囉,我中國年即刻變鬼婆,唔興做埋啲煩嘢!:tongue:
: )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )

別墅

好彩我99吾會,有時約佐她來我們家食飯,她都伯到樓下先電來俾個心理準備我們好才上來‧
2人同心.諦造更合神心意的家

男爵府

你都好過我個件.你遇到個d佢差不多做晒.佢上我屋企不單冇通知仲用Key自己開我道門.重有佢夠薑唔問我上我屋企掉我d野.

原文章由 小桃桃 於 08-2-4 14:00 發表
我坐月時99差唔多日日都上來, 話來就來, 電話都無, 來到就按門鐘。又迫我食呢樣食果樣; 又唔俾bb瞓覺, 成日上來就整醒bb, bb緊係日瞓夜瞓啦 我餵緊bb食奶, 佢就一手搶去餵 開幾多奶就迫bb食清為止, 結果 ...

大宅

話時話奶奶上來已經唔想, 而且佢一上到來就會成日check我間屋, 又開櫃桶, 又開雪櫃, 週圍望, 所以我好唔鐘意囉。
神愛世人,甚至將祂的獨生子賜給他們,叫一切信祂的,不至滅亡,反得永生。(約3:16)

大宅

好彩99無我哋屋企條鎖匙, 如果唔係都會唔通知聲就踩上來, 到時同佢死過
我99唔會掉我哋d嘢, 只會係咁拎佢認為我哋會啱用既嘢上來

原文章由 jolan 於 08-2-8 22:32 發表
你都好過我個件.你遇到個d佢差不多做晒.佢上我屋企不單冇通知仲用Key自己開我道門.重有佢夠薑唔問我上我屋企掉我d野.

大宅

係啦, 都唔明佢哋有乜好睇, 咪又係一間屋, 好似驗屍咁驗, 最憎就常話我哋間屋多嘢....暗示話佢上來瞓時無地方俾佢瞓

原文章由 joyceaaron 於 08-2-9 16:14 發表
話時話奶奶上來已經唔想, 而且佢一上到來就會成日check我間屋, 又開櫃桶, 又開雪櫃, 週圍望, 所以我好唔鐘意囉。

伯爵府

我99以前會無啦啦上黎我屋企,果時我同honey剛結婚第二朝一早就上黎用佢自己條key開門,我地仲sleep緊,我地兩個幾狼背,跟著99就久不久自己上黎,直至1年後我地搬左新屋,honey講明不比key佢,直到現在,佢都好想要我屋企條key,honey話一定唔比

別墅

我62同99會輪班日日都上尼我屋企,因為我哋兩公婆返曬工,得印印湊住我兩個月大嘅亞b,兩老唔放心驚亞四虐待佢個宝貝孫 。兩老仲會買埋 食送 教亞四點整點煮,我哋連 食送 都唔洗買,到我哋放假兩老就唔會出現,不過我認為佢地嘅恆心唔頂得幾耐。仲有佢兩老唔敢話我屋企亂,因為99屋企勁亂過我好多倍!

首頁

尾頁

跳至