自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我想問下如果未夠 18 歲想係銀行開個出糧户口,要带咩去開?

以笑臉迎接每一天 , 以信心去對抗逆境  ^0^
一個人的快樂 , 不是因為他/她擁有得多 , 而是因為他/她計較得少 ^0^
因為愛,學會珍惜.因為愛,學會不捨.因為愛,你要學會放下.
每個人都有一顆慈悲心,視乎你有沒有好好運用它. 慈=施予別人快樂, 悲=拔走別人痛苦.

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

好似要父母...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

侯爵府

回覆:有關銀行開户囗問題?

我當年開唔洗父母

珍珠宮

直接問銀行,打個電話,或者行入去問都得啦,未夠18 歲,唔知點做就問下呀爸呀媽啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

帶父或母去,因要住址證明。

如他自己有住址證明,就先問銀行可否自己開喇。

又或者 帶出世紙 同父或母既住址證明。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

要住址證明 如果無可用父/母既住址證明 要一起去 帶埋出世紙 身份證

伯爵府

有d銀行要父母簽名,有d唔洗架,帶身份證,住址證明,開戶口既錢,間間唔同,我試過十蚊都開到

男爵府

畀面勳章

多謝各位的回覆,謝

以笑臉迎接每一天 , 以信心去對抗逆境  ^0^
一個人的快樂 , 不是因為他/她擁有得多 , 而是因為他/她計較得少 ^0^
因為愛,學會珍惜.因為愛,學會不捨.因為愛,你要學會放下.
每個人都有一顆慈悲心,視乎你有沒有好好運用它. 慈=施予別人快樂, 悲=拔走別人痛苦.

首頁

尾頁

跳至