自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

可憐棄嬰凍到「唔識喊」!初生男嬰臍帶尚未剪斷,已遭狠心父母遺棄。前日在寒風冷雨下將他放在大角咀唐樓梯間,男嬰僅穿單薄羊毛衣,冷得渾身顫抖險凍僵,連哭也沒氣力,幸被老翁及時發現報警,愛心女警趕至立即除下外套替男嬰包裹保暖,可憐BB獲「送暖」體溫回升時,即以哭聲報答師姐救命之恩。

現場為杉樹街二十五號唐樓。前日下午四時許,六十歲姓鄧老翁離家外出購物,行至一樓梯間轉角位時,赫見一名男嬰被棄於地上,仍臍帶,身穿白色毛衣,墊藍色毛氈,當時的氣溫僅得攝氏十度左右,男嬰被冷得不斷撐手撐腳,但沒有哭,鄧伯即折返家報警。

數名男女警員接報到場,師姐看見男嬰幾凍僵,立即脫下外套替他包裹身體,並抱起保暖。期間,他似得到「溫情」,終於哭個不停。男嬰被送抵醫院檢驗後,證實身上無傷痕,體重二點七八公斤,臍帶未斷,屬剛出世,暫無生命危險。警方正全力追尋男嬰父母下落。兩名男女警員昨晨返回現場唐樓向住戶查詢,暫無結果。

警方呼籲男嬰的家屬或親人,或者知悉男嬰身份的人士,請立即致電2398 6279,與旺角警區刑事調查隊人員聯絡。

大宅

侯爵府

好媽媽勳章

呢d咁o既呀媽真係唔死都冇用!!正PK!!!!
家陣天氣咁凍佢自己都著多幾件衫啦,棄嬰已經唔o岩,你唔要佢都俾多件衫佢'嬲'下丫!家陣仲要俾得咁少衫佢著就咁擺o向街度,擺明想鑑生凍死個bb!捉到呢條友一定要告佢意圖殺人!

原文章由 redcarol 於 08-2-3 06:57 發表
可憐棄嬰凍到「唔識喊」!初生男嬰臍帶尚未剪斷,已遭狠心父母遺棄。前日在寒風冷雨下將他放在大角咀唐樓梯間,男嬰僅穿單薄羊毛衣,冷得渾身顫抖險凍僵,連哭也沒氣力,幸被老翁及時發現報警,愛心女警趕至立即除下外套替男嬰包裹 ...
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

侯爵府

呢d咁o既父母真係.......

伯爵府

好媽媽勳章

男爵府

呢d真係唔知咩父母黎架,唔想要就好心搞既時候做安全措施,點解生左出黎走去唔要佢,天氣仲要咁凍好彩bb冇事咋!

男爵府

畀面勳章

陰公...遺棄已經慘ga la...都比多件衫佢著ar...正pk冇人性

男爵府

正pk,無人性,人渣:;pppp: :;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...正pk冇人性 等天收
PRINCE-TKO

大宅

:tongue: :tongue: :tongue: 唔識養唔好生...

別墅

十個月咁辛苦陀到佢出世..
都唔要佢..好慘呀...
e d真係唔得佢死:tongue:
http://hk.myblog.yahoo.com/kwankwan_fish

子爵府

:-( :-( :-( :-( :-(

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

無人性

別墅

好殘忍..天氣咁凍Baby 好慘剛出世就要被D咁無良心父母拋棄在街上!!
[/url]台灣戲谷~~有16張 水果方塊!![url=http:

http://winner.omg.com.tw/Index.aspx  OMG麻將學園!!!掛網送K幣活動

大宅

好彩有個呀怕見到, 而家都叫做有政府養, 好過拋落樓!

等待驗證會員

:-( :-( :-(

大宅

點解會有咁既人
有點人想要都冇
方又唔係d小妹妹做咩
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止發言

好媽媽勳章

首頁
12345...10

尾頁

跳至