親子旅遊

跳至

首頁
23456...14

尾頁

大宅

引用:埔里住蛙堡6人房,鍾意佢係兩層樓中樓 TWD

原帖由 janicebubbleb 於 14-09-21 發表
埔里住蛙堡6人房,鍾意佢係兩層樓中樓 TWD 3700, 兩一房就TWD 1900.
清境住景聖6人房TWD3600, 2人TWD 210 ...
請問可pm包車司機給我嗎?謝謝!

子爵府

29-31/12/14 3大3細會住2晚清境, 如上合歡看風景, 車程約多少? 有雪景嗎? 看楓葉? 以下邊間好? 或有其他提議呀? 謝謝!
(1) 雲頂渡假山莊 - 冬天是否很泠及無星星看?
(2) 見晴花園來居福
(3) 香格里拉 - 有氣氛但價錢略貴.
(4) 盧山溫泉 - 會否太舊?
(5) 愛力加 - 會否太舊及嘈?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+janicebubbleb+於+14-09-21+

原帖由 ShingYan1 於 14-09-23 發表
請問可pm包車司機給我嗎?謝謝!
我 fd 又介紹蛙堡比我呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:剛收到包車的建議行程,+大家研究下第一天)+

原帖由 技安 於 14-09-23 發表
剛收到包車的建議行程, 大家研究下

第一天) 台中機場出發、埔里酒廠、18度c巧克力, 清境住宿
好正呀,有哂我想去既地方

請問你用邊位包車?

我而家問緊 Dennis 同阿雅,可 pm 你司機 contact 比我嗎? thank u

子爵府

chickenwing2006 發表於 14-9-24 01:31
好正呀,有哂我想去既地方

請問你用邊位包車?
我都夾價中, 呢個係朋友在4月用過的, 之前用"俊男" , 就好有江湖地位, 呢個係"婷婷+小邱"比較年青和活力, 但我一行22人, 可能改用25座中巴, 因為比較化算, 包全日平地twd9000

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:chickenwing2006+發表於+14-9-24+01:

原帖由 技安 於 14-09-24 發表
我都夾價中, 呢個係朋友在4月用過的, 之前用"俊男" , 就好有江湖地位, 呢個係"婷婷+小邱"比較年青和活力, ...
我 fd 呢幾日係台中,佢三人行坐 taxi , 同司機傾好 .... 都幾抵

大家可參考下 :

機場 > 台中 $400
台中 > 日月潭 $1500 (單程)
清境 > 台中 $3000 (8 小時)

子爵府

我最後訂咗2晚清境香格里拉空中花園一泊二食6人房及1晚台中碧根行館

子爵府

chickenwing2006 發表於 14-9-24 11:43
我 fd 呢幾日係台中,佢三人行坐 taxi , 同司機傾好 .... 都幾抵

大家可參考下 :

子爵府

引用:我最後訂咗2晚清境香格里拉空中花園一泊二

原帖由 ebon 於 14-09-24 發表
我最後訂咗2晚清境香格里拉空中花園一泊二食6人房及1晚台中碧根行館
請問你一泊兩食係邊個網站訂呢?

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 ebon 於 14-09-24 發表我最後

原帖由 技安 於 14-09-24 發表
請問你一泊兩食係邊個網站訂呢?
香格里拉官網有

技安    發表於 14-9-24 16:33

子爵府

另日月潭浪漫滿屋民宿有以下套餐台幣3,280, 好住嗎? 謝謝!
*2人住宿一晚+九族門票+日月潭纜車來回+日月潭豪華遊艇船票

子爵府

日月潭浪漫滿屋民宿套餐台幣3,280, 好住嗎? 謝謝!
*2人住宿一晚+九族門票+日月潭纜車來回+日月潭豪華遊艇船票

九族門票, 日月潭纜車來回, 日月潭豪華遊艇船票, 大人小朋友一般收費如何?

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:日月潭浪漫滿屋民宿套餐台幣3,280,+好住嗎?

原帖由 ebon 於 14-09-24 發表
日月潭浪漫滿屋民宿套餐台幣3,280, 好住嗎? 謝謝!
*2人住宿一晚+九族門票+日月潭纜車來回+日月潭豪華遊艇 ...
未住過。
九族門票NTD780(用九族門票已可免費坐日月潭纜車),民宿賣既船票通常都一樣,可隨意上落水社、玄光碼頭、伊達邵,船票標價寫NTD300,實則NTD100買到(就算非住客,你在碼頭附近閒逛,亦會有人主動黎向你兜售)

ebon  唔該晒!  發表於 14-9-25 00:06

大宅

回覆:剛決定聖誕遊台中, 大家一齊傾下丫 !

想請問如連續包車幾天,咁司機的食宿費係咪由我們負責?

大宅

另外,想講問華信航空可否網上預先劃位?謝謝!

大宅

大家好,我們會在29/12 - 3/1到台中旅遊。今天剛訂了机票2大1小,$5380, 其他嘜都未book, 請問這個行程順暢嗎?謝謝!

29/12 – 台中機場、清境小瑞士花園、風車廣場、老英格蘭拍照、紙箱王 (清境民宿)

30/12 – 合歡山看日出、回民宿休息、青青草原、甕仔雞 (清境民宿)

31/12 – 埔里18度C巧克力工房、埔里酒廠、紙教堂、廣興紙寮、車埕火車站 (集集民宿??)

1/1 – 武昌宮、集集風車花園小型賽車場、集集火車站、軍史公園、饗食天堂 (集集民宿或是台中酒店??)

2/1 – 麗寶樂園、買手信、逢甲夜市 (台中酒店)

3/1 – 彰化扇形車庫、天馬牧場、台中機場

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+ebon+於+14-09-24+發表日月潭

原帖由 Biancacheung 於 14-09-24 發表
未住過。
九族門票NTD780(用九族門票已可免費坐日月潭纜車),民宿賣既船票通常都一樣,可隨意上落水社、 ...
我之前暑假拎入免費樂園卷,咁係未都可免費坐 cable car 上山

Thank u

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:大家好,我們會在29/12+-+3/1到台中旅遊。

原帖由 ShingYan1 於 14-09-25 發表
大家好,我們會在29/12 - 3/1到台中旅遊。今天剛訂了机票2大1小,$5380, 其他嘜都未book, 請問這個行程順暢 ...

Welcome to join us

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+14-09-22

原帖由 12312 於 14-09-22 發表
如果飛牛,苗栗玩到清境,住2晚好些,可能到黃慶時已是傍晚。
請問苗栗包車去清境,中途可以安排咩行程呢

多多指教

大宅

引用:Quote:原帖由 ShingYan1 於 14-09-25 發表

原帖由 chickenwing2006 於 14-09-25 發表
Welcome to join us

首頁
23456...14

尾頁

跳至