美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

週末去咗又一城Lxncome買護膚品,個consultant好寸,使咗三千幾蚊,比完錢後好嬲!想發洩吓。

啱啱用晒D護膚品,以前用過Lxncome OK, 去咗又一城。我主要想買moisturizer,買嘢過程中,個consultant講嘢態度令我好唔舒服,話我有皺紋都唔緊要,呢D係事實,跟住又話「睇你都35以上」……,埋單時再說我買夠3000蚊可以upgrade會藉,我就買咗三千幾。

買完嘢叫我填會員登記表,我冇填個出生年份(地址、身份証已經乜都要填),佢寸我話「你唔填要我地估過喎」,其實佢只需要有禮貌地請顧客填寫,話方便介紹護膚品就可以。到佢送贈品時我仲激氣,我見有個化粧袋冇乜用,問可唔可以換第D嘢,佢竟然好寸甘話﹕「個袋同D試用装係一套,妳唔要我可以攞番佢。」就攞開咗,如果唔係比晒錢,佢咁講嘢我一定即刻走。

大宅

又一城果間衰野, 佢幾年前初初開的時候, 我都領教過, 我入到去間野, 個個好似好忙咁招孚d自遊行, 完全好似睇我唔到咁, 跟住我見到有人行過我前面, 咪諗住同佢講"小姐, 唔該 ..我想...."佢即刻走鬼左 ...大佬, 我雖然唔係自遊行, 但係我都有可能係big spender 架...你唔係咁對我呀 ..好似我黎乞錢咁 ..

仲有, 唔只又一城依間, sogo 果間都唔好得幾多 ..以前試過去攞sample, 大佬, 我又未用過你d 野, sample 又冇說明書, 你係咁耳都話比我聽點用同有咩用呀 ...佢只係好唔老泥咁比左之野我, 就想打發我走, 跟住我問佢支野點用 .. 佢居然重覆果支野個product name 比我聽, ...我真係興過辣雞呀 ..

原文章由 hart 於 08-2-4 14:25 發表
週末去咗又一城Lxncome買護膚品,個consultant好寸,使咗三千幾蚊,比完錢後好嬲!想發洩吓。

啱啱用晒D護膚品,以前用過Lxncome OK, 去咗又一城。我主要想買moisturizer,買嘢過程中,個consultant講嘢態度令我好唔舒服,話我有皺紋 ...

複式洋房

我本來想打電話去投訴佢地D服務態度,不過電話冇Lxncome登記,網頁又冇,連又一城網頁都冇列出該商舖,真係好耐未見過D咁差嘅sales。當日得我一個客買嘢,另一個客試粧。個sales都冇幫我做個皮膚分柝,求其我想買乜就攞乜比我,我都唔知當時點解懵到仲幫襯佢,可能趕住返屋企。最離譜就係我買美白產品,支爽膚水佢介紹另一系列,佢話另一隻好好用,到我問佢攞支美白爽膚水睇,佢先話冇貨。

原文章由 mimi1102 於 08-2-4 15:22 發表
又一城果間衰野, 佢幾年前初初開的時候, 我都領教過, 我入到去間野, 個個好似好忙咁招孚d自遊行, 完全好似睇我唔到咁, 跟住我見到有人行過我前面, 咪諗住同佢講"小姐, 唔該 ..我想...."佢即刻走鬼左 ...大佬, 我雖然 ...

大宅

沙田個間都係咁衰, 個次仲呃我買野, 好彩只係買左9xx 蚊, 至始之後, 我以後都唔再幫襯佢地

洋房

超級過份呀, 登你唔抵
我check過 lancome竟然香港無網站, 無投訴電話, 不如直接去消費者委員會投訴佢d服務! 可以網上投訴

http://www.consumer.org.hk/websi ... n/howtocomplain.txt

首頁

尾頁

跳至