跳至

首頁

尾頁

大宅

細佬肺炎鏈球菌入侵腦膜炎, 佢已經係QE ICU 6日啦

大宅

希望你個細b 快d 好返啦!!

我大女打左, 妹妹就會等大少少先打, 一來大d 只打三針, 二來佢依家兩個月就要到健康院打針, 唔想打得咁密

原文章由 PriscillaNg 於 08-2-6 13:57 發表

大宅

唔好呀, 我當初都係咁諗, 但係醫生話因為哥哥有返學會容易帶細菌返屋企, 點解哥哥無事係因為佢有打針加上大個D身體好D
原文章由 rebeccachor 於 08-2-6 14:03 發表
希望你個細b 快d 好返啦!!

我大女打左, 妹妹就會等大少少先打, 一來大d 只打三針, 二來佢依家兩個月就要到健康院打針, 唔想打得咁密

複式洋房

Priscilla,
上次1月6日gathering見細佬不知幾得意又健康, 估唔到咁易中招, 我都係早d同亞女打針. 希望細佬早日康復.
Bonnie

男爵府

原文章由 PriscillaNg 於 08-2-6 13:57 發表

priscilla 亞仔無事嗎??希望BB身體健康!唔好咁擔心啦!!!

伯爵府

PriscillaNG

睇完妳個 Post
我好驚呀

我個 2仔又係剛剛返幼兒園
咁我都要認真考慮下同 3女打針啦

多謝提點

希望妳 bb 早日出院 & 無事啦

mandy

男爵府

Hi Priscilla,

Sorry to hear that your baby is in hospital. Hope he can get well very soon.

I have done the first shot for 肺炎鏈球菌 for my baby already. Thank you for your reminder.

Annie

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 醒目開學勳章

希望BB快d無事啦!

男爵府

希望細佬快D好番,你都要小心身體呀,支持你!

別墅

細佬依家點家? 我地都好關心呀! 有時間回覆我地呀!
我一家繼續為你禱告呀

大宅

祝早日康復!!!!

侯爵府

睛靈勳章

priscillang,

祝妳bb早日康復! take cake!

男爵府

熱血勳章

我都祝bb早日康復:)

大宅

好媽媽勳章

希望你baby早日好返啦. 你都唔好咁擔心啦~~

我都帶左我囝囝去打. 6個月就會去打第三針.
打左好d. 預防勝於治療呀~

大宅

細佬進展理想,不過......

細佬針藥療程理想, 可望在3數日內出院.不過.....後遺症就需要時間觀察, 後遺症包括:聽覺受損程度(已做基本測試未有部告, 但需要在完全康復後再測試才知道, 不過細佬的兒科醫生表示因為細佬年齡就算有受損都有好大可能復完) / 全身抽筋(對腦部又會再次受損,所以需要特別留意, 再有發燒不論高低都有全身或身體部分抽筋可能性, 小心!小心!) / 手腳活動能力(暫時相信唔會有,因為佢扭計時隻腳踢得好大力 ,又識食手指 ,又識學轉身 ),總知以後事事小心!

多謝各位關心!

侯爵府

睛靈勳章

PRISCILLANG,

咁就安樂晒LU! 祝細佬身體健康, 快高長大!

及多謝妳提醒我地打肺炎針, 我囡下個星期打第二針啦!

原文章由 PriscillaNg 於 08-2-13 11:44 發表
細佬針藥療程理想, 可望在3數日內出院.不過.....後遺症就需要時間觀察, 後遺症包括:聽覺受損程度(已做基本測試未有部告, 但需要在完全康復後再測試才知道, 不過細佬的兒科醫生表示因為細佬年齡就算有受損都有好大可 ...

首頁

尾頁

跳至