母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇媽咪用緊 Ameda電動雙泵 - Lactaline , 好用 mah? 我而家用緊Medela Swing單泵, 想買個雙泵用.

洋房

Ameda is nice, I also used the double pump but mainly used one side for pumping and direct feeding. Its comfortable and not noisy. I like it.

Hope this information be useful to u.

大宅

我覺得非常好用
我的BB要健康快樂成長﹗ :-D :-D :-D :-D :-D

別墅

自從有左 ameda 之後, 我已經即時將隻 swing 打入冷宮.

複式洋房

:恭: :喜::發: :財: Thank you for the information. I think I will buy one after the CNY.

男爵府

I love it a lot! 如果無佢可能放棄左lu

男爵府

用ameda奶泵的問題

我之前用medela電泵,就算打側放至接近平放, 只要按緊個喇叭都唔會在喇叭邊漏奶, 但現在試用ameda電泵,就算垂直放, 無論點按緊個喇叭都會在喇叭邊漏奶, 係唔係我個pump有d問題

此外會唔會用最高頻率時會影響到吸力無咁勁

最後是我用medela時唔需要用手按都能泵到的位置, 用ameda就反而要用手按才能清...係唔係我唔識合用ameda呢?

不過ameda真係靜過medela好多....真係煩

大宅

全靠佢,我先可以堅持到宜家,
我覺得值得買~

男爵府

原文章由 tautaub 於 08-2-11 11:40 發表
用ameda奶泵的問題

我之前用medela電泵,就算打側放至接近平放, 只要按緊個喇叭都唔會在喇叭邊漏奶, 但現在試用ameda電泵,就算垂直放, 無論點按緊個喇叭都會在喇叭邊漏奶, 係唔係我個pump有d問題

此外會唔會用最 ...

我都試過漏奶,但其實係因為喇叭吸唔啱位,只要吸啱位gum實就ok喇

複式洋房

Hi all

你們是用Ameda的 (1) 輕便型乾濕電吸奶器 Actaline OR (2) Ameda精英型電動吸奶器 AMBPELI00020.

另外, 你們是否在Homecare Medical買的, 他們只有半年保養??

thanks.

複式洋房

我終於買左Ameda - Lactaline, 真係好好用 wor...

我係康家醫療買架!

大宅

kmng,

請問幾錢呀?

大宅

我用左兩年!值得買!

複式洋房

回覆 #12 squirrelc 的文章

1,720.00呀!

大宅

請問包左咩架?因為康家醫療同mamabebe都無寫明包乜, 謝謝

o係ebay, 我見包左tote袋, 4個extra奶樽(total 6個), 電線(要加hk既插頭), 冰袋, 3個冰pack.........超正, 我見都係hk$1500左右, 運費就未知道

煩請買左既媽媽形容一下

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都用左4個月..都幾好用丫..不過我最近都想買PARTS.
唔知有冇人同我SHARE D 運費呢..

我果個都係BABY OUTLET 買架..佢而家賣1720..我12月買既時候就1520...

貴左2百..但係白色果舊膠得一粒後備..奶樽就冇所謂..因為我發覺有其他牌子既奶樽都扭得到...

我想買定個喇叭 同埋白色果舊膠..
有冇人同我SHARE??

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

大宅

原文章由 pipi331 於 08-3-17 16:58 發表

我都想在外國買, share 運費.... 我之前唔識找..

想問點响ebay度買嘢?

別墅

I want to buy the 喇叭 and tube too.

原文章由 cBsing 於 08-3-17 18:27 發表

想問點响ebay度買嘢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊