烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 sandy816 於 08-2-11 18:02 發表
咁大個.我仲邊有位擺呀 .一屋都係野.d煲已經玩緊層層疊喇 .仲要搵位放兩部機.都係執執d位再唸下先:(

la~

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我個微波爐已經放左響雪櫃頂.鞋櫃上邊個吊櫃放哂d電邊爐鍋.gas爐.多士焗爐.攪拌機.我要搵位放三條龍d零食.咁個吊櫃就有兩隔位放.但係.......好有難度...
原文章由 happykklam 於 08-2-11 19:06 發表

個焗爐唔係好大架咋,同微波爐差唔多大,個麵包機就成個飯煲甘,諗諗佢la~

子爵府

原文章由 sandy816 於 08-2-11 19:30 發表
我個微波爐已經放左響雪櫃頂.鞋櫃上邊個吊櫃放哂d電邊爐鍋.gas爐.多士焗爐.攪拌機.我要搵位放三條龍d零食.咁個吊櫃就有兩隔位放.但係.......好有難度... ...

3d la~

水晶宮

wow,好有心機呀.
我今年都整左好多魚仔來拜年送禮.不過唔識post相上仔同大家分享.
送大家心想事成,做個樣,掂個樣!

子爵府

唔係佢地叫買架..係我自己成日忍唔住.所以先有咁多存貨咋..仲未計有個大既叮噹箱裝住果堆
原文章由 happykklam 於 08-2-11 19:50 發表

叫3條龍犧牲d零食囉 到時有焗爐妳可以整好多野食俾佢地食la,佢地有著數架喎~

子爵府

方媽好:恭: :喜: :恭: :喜: ..祝一家身體健康..事事順心:恭: :喜: :恭: :喜:
原文章由 方方媽媽 於 08-2-11 19:57 發表
wow,好有心機呀.
我今年都整左好多魚仔來拜年送禮.不過唔識post相上仔同大家分享.

子爵府

原文章由 方方媽媽 於 08-2-11 19:57 發表
wow,好有心機呀.

d happy~

子爵府

原文章由 sandy816 於 08-2-11 20:27 發表
唔係佢地叫買架..係我自己成日忍唔住.所以先有咁多存貨咋..仲未計有個大既叮噹箱裝住果堆

la,~

大宅

原文章由 happykklam 於 08-2-11 17:28 發表

我買左新玩具呀:mrgreen: 買個焗爐送埋麵包機,好多野反呀~

個方包好白白淨好軟綿綿wor!
今晚輪到靈2方包, 因為我又係整ing方包,太恐怖lu!
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

大宅

原文章由 sandy816 於 08-2-11 18:02 發表
咁大個.我仲邊有位擺呀 .一屋都係野.d煲已經玩緊層層疊喇 .仲要搵位放兩部機.都係執執d位再唸下先:(

有焗爐多好多嘢玩,快d action啦!

子爵府

原文章由 syc204 於 08-2-11 22:21 發表

個方包好白白淨好軟綿綿wor!
今晚輪到靈2方包, 因為我又係整ing方包,太恐怖lu!

, ?02,~

大宅

原文章由 happykklam 於 08-2-11 22:25 發表

家姐,好掛字妳呀 妳睇左喇?唔係真係甘02麻,妳又係整方包~

i miss you too!
真嫁!個焗爐年26入伙,未得閒玩,今晚honey話hungry叫我早d dinner,dinner完摷吓有咩可以玩,於是就決定玩方包!

子爵府

原文章由 syc204 於 08-2-11 22:38 發表

i miss you too!
真嫁!個焗爐年26入伙,未得閒玩,今晚honey話hungry叫我早d dinner,dinner完摷吓有咩可以玩,於是就決定玩方包!

?,la~

子爵府

你又引我ing
原文章由 happykklam 於 08-2-11 21:57 發表

原來為食既係妳 妳唔好甘為食la,有焗爐真係正好多架~

子爵府

我一有新野玩就癲架喇..你睇我之前玩糕糕
我依家仲有五包粘米粉糯米粉響廚房.仲有十幾舊蒸糕糖.椰汁都仲有四罐存貨呀 .仲未計d澄麵同鷹粟粉
如果依幾日.一個唔覺意去左吉豬島就實出事
原文章由 syc204 於 08-2-11 22:23 發表

有焗爐多好多嘢玩,快d action啦!

大宅

原文章由 happykklam 於 08-2-11 22:45 發表

個焗爐仲未開齋?妳個爐甘大,焗隻乳豬仔都得la~

佢一入門就差遣咗佢整焗爐版蘿蔔糕、之後整焗魚、雞翼同菜,但未玩過焗包包同cake,因為我專登買有焗包同cake功能的焗爐,so好想試下,比佢個樣你look吖!

剛出爐的英式方包,個面好脆,入面好軟,好開心,我第一次整方包咋!

大宅

原文章由 sandy816 於 08-2-11 22:59 發表
我一有新野玩就癲架喇..你睇我之前玩糕糕
我依家仲有五包粘米粉糯米粉響廚房.仲有十幾舊蒸糕糖.椰汁都仲有四罐存貨呀 .仲未計d澄麵同鷹粟粉
如果依幾日.一個唔覺意去左吉豬島就實出事 ...

車!唔駛2日,少爺仔都同你清晒啦!你去師奶仔樹look下,佢有4個仔女,屋企d零食全部都係佢焗嫁!

子爵府

原文章由 syc204 於 08-2-11 23:15 發表

佢一入門就差遣咗佢整焗爐版蘿蔔糕、之後整焗魚、雞翼同菜,但未玩過焗包包同cake,因為我專登買有焗包同cake功能的焗爐,so好想試下,比佢個樣你look吖!http://f20.yahoofs.com/hkblog/__DOT__cR__DOT__4FWBCRQJiW6__DOT__ ...

like ,,sd dla~

子爵府

原文章由 sandy816 於 08-2-11 22:55 發表
你又引我ing

...

大宅

原文章由 happykklam 於 08-2-11 23:23 發表

妳做咩引我呀 我好like呢隻爐架 喂,英式方包我地岩喎,sd d黎俾我地吃下la~

唔係引你,係有福同享啫,咁你買咗個咩焗爐啫?
英式方包?!得吖,接住

首頁

尾頁

跳至