烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 happykklam 於 08-2-12 02:02 發表

無試過用呀,好正架?非常規即係而家唔會有la~:(

以前d盒係made in japan同canada就好正,不過好貴下,依加唔係全部japan同canada出產所以無咁耐用,不過佢係保用一世,爛咗可以攞去(全球)換。
媽咪以前係經理,所以收收埋埋好多特別版,你想要我可以叫佢問下d friends仲有冇,但肯定會幾貴。
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

子爵府

原文章由 sandy816 於 08-2-12 02:10 發表
你知唔知佢地咩咳先得架

,,~

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

你咁得閒.煲杏汁馬蹄知肺湯啦...夠哂潤喇.飲果d唔會咳到痴肺..不過洗果個就唔包喇
原文章由 happykklam 於 08-2-12 02:13 發表

喉龍唔舒服,之後有幾聲咳囉,大夫~

大宅

原文章由 sandy816 於 08-2-12 02:09 發表
早十幾年我有用.仲一次買左二千幾蚊..不過依家好小見人用佢地d野.我記得我係去側魚涌佢地間鋪買架..

呵!有冇見到個靚太經理呢?我媽咪就你個時係側魚涌sale盒!

子爵府

邊記得呀...係係送左好多贈品比我果個呢 .
買得多送得多..我果時都係鐘意d贈品先買咁多咋
原文章由 syc204 於 08-2-12 02:16 發表

呵!有冇見到個靚太經理呢?我媽咪就你個時係側魚涌sale盒!

大宅

原文章由 sandy816 於 08-2-12 02:19 發表
邊記得呀...係係送左好多贈品比我果個呢 .
買得多送得多..我果時都係鐘意d贈品先買咁多咋

佢d贈品真係好cute好抵死!講真佢d盒個款真係幾靚,但真係好貴,個個都買到千千聲先出門口。
呀,講開,我個馬蹄糕都係特百惠的分享會學返黎嫁!

子爵府

就係因為佢d贈品冇得賣.所以咪會入到一屋盒囉.
我果時住荃灣.特登過去睇.但我記得係送黎我屋企架.
間show room仲好靚添
原文章由 syc204 於 08-2-12 02:25 發表

佢d贈品真係好cute好抵死!講真佢d盒個款真係幾靚,但真係好貴,個個都買到千千聲先出門口。
呀,講開,我個馬蹄糕都係特百惠的分享會學返黎嫁! ...

子爵府

原文章由 syc204 於 08-2-12 02:13 發表

以前d盒係made in japan同canada就好正,不過好貴下,依加唔係全部japan同canada出產所以無咁耐用,不過佢係保用一世,爛咗可以攞去(全球)換。
媽咪以前係經理,所以收收埋埋好多特別版,你想要我可以叫佢問下d friends仲有冇,但 ...

,~

子爵府

原文章由 sandy816 於 08-2-12 02:16 發表
你咁得閒.煲杏汁馬蹄知肺湯啦...夠哂潤喇.飲果d唔會咳到痴肺..不過洗果個就唔包喇

,la~

子爵府

唔落G肺改用D展咪得囉:lol
原文章由 happykklam 於 08-2-12 09:56 發表

知肺我地唔都唔飲既,所以一定唔會痴肺la~

子爵府

原文章由 sandy816 於 08-2-12 15:14 發表
唔落G肺改用D展咪得囉:lol

G?

子爵府

大南杏二兩浸水.用攪拌機打成杏汁備用.G展兩隻.意米一兩.果皮兩角.馬蹄隨兩.
除左南杏.其他野水滾掉哂落煲.煲佢兩個半鐘.落鹽.最後落杏汁煲多十分鐘.飲得:loveliness: .
我會用魚湯袋入住d南杏渣掉埋落去煲(唔好哂麻 )
原文章由 happykklam 於 08-2-12 15:36 發表

心魔來了 杏汁G展有咩材料架?

大宅

原文章由 happykklam 於 08-2-12 15:36 發表

心魔來了 杏汁G展有咩材料架?

我又玩ing黃金糕呀!

子爵府

原文章由 sandy816 於 08-2-12 19:05 發表
大南杏二兩浸水.用攪拌機打成杏汁備用.G展兩隻.意米一兩.果皮兩角.馬蹄隨兩.
除左南杏.其他野水滾掉哂落煲.煲佢兩個半鐘.落鹽.最後落杏汁煲多十分鐘.飲得:loveliness: .
我會用魚湯袋入住d南杏渣掉埋落去煲(唔好哂麻 ...

la:cry: ~

子爵府

原文章由 syc204 於 08-2-12 19:52 發表

我又玩ing黃金糕呀!

??

大宅

原文章由 happykklam 於 08-2-12 20:36 發表

開始左未呀?今次幾多底呢?

一底咋,唔夠窿半失敗,都係第一次最靚!

子爵府

原文章由 syc204 於 08-2-12 21:22 發表

一底咋,唔夠窿半失敗,都係第一次最靚!

?

大宅

原文章由 happykklam 於 08-2-12 21:24 發表

打得唔夠時間?

我諗唔係,因為今次發酵得好好,有倍幾高,我唔信邪,想試多次唔攞出黎直接焗得唔得,so...........

子爵府

原文章由 syc204 於 08-2-12 21:49 發表

我諗唔係,因為今次發酵得好好,有倍幾高,我唔信邪,想試多次唔攞出黎直接焗得唔得,so...........

?

大宅

原文章由 happykklam 於 08-2-12 22:04 發表

賴過野仲黎?

佢真係發得好靚,天氣咁凍唔忍心攞佢出黎。

首頁

尾頁

跳至