自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:元朗人口將再增加40萬,達至100萬

揸車總是塞到忟,
返工返學時間輕鐵,西鐵,完全迫唔到上車!

cat_koo  無奈  發表於 14-9-24 14:02

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

複式洋房

一諗到要住元朗就覺得個人會好抆憎

珍珠宮

可怕!!!!
個社區設施根本負荷唔到,街又細又窄,人要行出馬路,馬路又係太窄,車又成日塞住,本來個設計就唔係預咁多人咁急既發展.......仲要有咁多大型屋苑起緊....
政府再唔做野,市民就生活得好辛苦....

yanju  其實以前元朗d街好闊   發表於 14-9-24 16:25

節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

大宅

伯爵府

引用:我從小在玩朗大,而家玩朗真係旺過旺角好怕

原帖由 tracy1881 於 14-09-24 發表
我從小在玩朗大,而家玩朗真係旺過旺角好怕回娘家食飯
我都係甘話

珍珠宮

西鐡已經好迫
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆 fungenergy 的帖子

係啦,我都住左十幾年啦,上個月去惠LONG買米,嘩!見到成排人係地下分貨...條街又泊到亂晒.D人又吾守規舉泊車..地產又成日打電話問我賣吾賣樓WOR...我連書都吾敢俾細路係元朗讀,費事吾知派左去邊..B1位都吾夠...

翡翠宮

減齡達人勳章

男爵府

引用:睇嚟,得返離島可以諗下

原帖由 豬仔嘜 於 14-09-24 發表
睇嚟,得返離島可以諗下
離島都無得諗呀!我地要去返遠古時代,到深山屋企,做留神農氏啦!

男爵府

ydoris 發表於 14-9-24 13:38
回覆 fungenergy 的帖子

係啦,我都住左十幾年啦,上個月去惠LONG買米,嘩!見到成排人係地下分貨...條街又泊 ...

o個間惠康對出既巴士站真係重災區
連星期六日都勁多B6排隊..........

我住馬會o個邊, 隔離有惠康萬寧...
有個公園仔, 每日都見到B6 拖住行李箱, 一車車咁分貨

真係唔想洪水橋都變成咁

珍珠宮

d樓係咁起,但又冇改善到個規劃,點會唔迫死

侯爵府

大廚勳章

回覆:wlhbee 的帖子

好想政府唔好比B6落黎啦。香港受夠啦, 豆潤之地咁鬼多B6.
40萬人好恐怖喎!
講真醫療設施同學校一早爆左。攪到咁既環境,生活空間同治安只會更差

快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

引用:d樓係咁起,但又冇改善到個規劃,點會唔迫

原帖由 Rubik 於 14-09-24 發表
d樓係咁起,但又冇改善到個規劃,點會唔迫死
仲話插針起。住到人,無公園羅!!!

快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

原來係咁架?我早出晚歸,通常去天盛同嘉湖個度超市同街市.好少去輕鐵站個度架...見到都好嚇人...假期真係吾想出街.上SAT係元朗廣場,超市又係普通話,衛信睇電話又係...自己都吾知可以去邊度??

寶石宮

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

依家坐西鐡, 朝早元朗已經根本上唔到車
起碼要等3架車先上到, 一係就坐返去朗屏再搭返轉頭

侯爵府

豬仔嘜 發表於 14-9-24 09:41
睇嚟,得返離島可以諗下
長洲都勁多人呀

伯爵府

引用:Quote:ungoobee 發表於 14-9-24 12:36 輕鐵

原帖由 mercurycc 於 14-09-24 發表
元朗d 路已經好窄如果再有工程整架空,到時交通咪更差?
但長遠始終要解決

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁多交通邊夠呀

首頁

尾頁

跳至