在職全職

跳至

首頁

尾頁

洋房

响屋企會唔會扮靚靚?

我响下個月就成為全職媽媽啦!「望」咗好耐,但又好擔心,因為我唔多鍾意出街,好怕由早到晚都着住睡衣,頭又唔gel,返工迫住都會姿整吓,化D粧.....
你哋會唔會响屋企都保持最佳狀態?

男爵府

Re: 响屋企會唔會扮靚靚?

唔會個喎. 除非有人黎屋企, 如果唔係, 都好普通唔多打扮.

男爵府

係呀~~~我都覺得我自己越來越師拉~~~~~~~~
只係間中(一年得個一兩次個種)先會扮吓靚!!!

男爵府

係呢邊真係冇乜街好出,一星期都係一兩次(我媽咪都話我就快困傻,哈哈!! :-P )所以我着得最多就係睡衣喇!化妝就唔駛講啦!!

男爵府

sometimes la and do want to be a "yellow face mother"
I love my dear husband and dear daughter.

洋房

其實可能是信心問題,我好欣賞可以處之泰然的媽媽,對自己很接納,我希望日後唔扮靚我又覺得舒服,扮靚又唔係為咗人哋(包括老公)的眼光啦!
該用戶已被刪除

Re:

禁止訪問

男爵府

O係屋企唔駛咁講究la..簡簡單單咪好law..扮靚靚留番去街街先

伯爵府

牛年勳章

係屋企我唔會去裝扮自己架, 都係早到晚都着住睡衣架
又唔駛見人 ,就算出街都係一星期出一次到~~
化粧呢樣野 ,我係無架, 以前番工就會, 我連化粧品都可以用5隻手指數哂~~~hehe
同d fd又住遠 ,真係日日係屋企 ,發呆~~~見住d黑人憎既人(我老爺奶奶)好彩佢地要番工 ,如果唔係日對夜對 ,真係發癲都似丫!
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

如果完全唔出街的話, 我都會扮少少, 起碼洗完面要戴番副con, 梳好個頭, 畫番條眉, 唇糕可以唔搽, 乾既話就搽番d lip gloss, 換過套便服, 睇落個樣醒神d, 咁樣起碼唔使嚇親自己先。

就算出街買野好快返屋企果隻, 我都要整整齊齊, 出街起碼搽番少少防曬粉, 搵番個咀先得, 可能我真係貪靚左少少, 我覺得冇搽唇糕出街感覺好似冇著衫出街咁..
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Mummy

same with you

民房

我做了十二车全職媽媽,近 幾年才注重一下自己的儀容,一起身會換便服,塗一點唇膏,弄好頭髮,精精神神的去做一天的工作(主婦)

等待驗證會員

Re: 響屋企會唔會扮靚靚?

我無嫁,成日都好似個傻婆甘,都係由早到晚都?住睡衣,又唔駛見人. :-P
好懶.

大宅

我會著d係屋企著得舒服, 出街又ok的衣著, 結果........
同d菲傭衝埋衫. :-P
:wave: :wave:

水晶宮

2024年龍年勳章

我有化妝習慣的, 自從仔仔出世至2歲期間, 絕小化妝, 因為怕bb敏感, 只係簡單畫下眉, 塗點唇膏。

之後慢慢搽番粉, 薄薄一層讓臉色好d, 我都貪靚的, 唔化妝出街好似冇著衫出街。 :-P
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

我初結婚的時候是全日塗唇膏.每星期到美容院,一個月剪一次頭髮.我老公都問我點簡,我就話我喜歡.現在有了囡囡忙到死死下,頭都冇時間洗,D頭髮長到頂唔須才剪.三個月才到美容院一次,其實我都好想好小小.不過真是無時間.最近我看了本雜誌訪問伍詠微,她說每個星期三日做運動每次3個鐘,每星期去一次美容院每次4個鐘,她說這是對自己好和是一個投資,回報在自己身上.我都想. :-x

珍珠宮

同d菲傭衝衫...我都試過, 自此以後我每人都會打扮下...就算唔出街都要整整齊齊, 起碼唔會似菲傭.

大宅

我一起身要沖涼,洗頭,因為一早起身個頭一定油立立,梳洗後自然靚哂!!
我有一個5歲女女和8個月仔仔 , 閑時返下 freelance湊下仔...

我的blog
http://hk.myblog.yahoo.com/chancharlize/article?mid=1357&prev=1373&next=1342

洋房

我下個月開始做full time mummy, 有少少期待, 又有少少驚, 驚做得唔好, 驚全日對住仔仔會發脾氣, 驚同媽咪用唔同方式教仔會多沖突, 驚自己塊面越來越黃(黃面婆), 依家聽完你o地講, 又開始驚自己一套睡衣由朝到晚, 仲要驚同樓下賓賓印印撞衫
楊楊媽咪 :-) -----------------------

首頁

尾頁

跳至