自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果家中的小朋友係twins 0既 fans的話,而小朋友又知道淫照事件,你地会点同小朋友講??
会否叫小朋友重新選択偶像?? 如果家中有twins 的poster 的話又点做好?? 還可以聴twins 0既歌ma??
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我女7歲, 鐘意twins, 見到佢地出鏡會好開心
不過我地屋企好少講娛樂野, 佢連邊個係阿嬌都未知, 更加唔知淫照風波
佢會叫我講報紙, 不過我無講呢單, 就算佢問到, 我會話呢d唔arm細路仔睇
twins對我女黎講, 就係兩個識唱歌既靚女姐姐, that's it, 大人世界既烏糟野, 無謂俾佢知
原文章由 jo@pong 於 08-2-11 03:24 PM 發表
如果家中的小朋友係twins 0既 fans的話,而小朋友又知道淫照事件,你地会点同小朋友講??
会否叫小朋友重新選択偶像?? 如果家中有twins 的poster 的話又点做好?? 還可以聴twins 0既歌ma?? ...

伯爵府

點解要同佢選偶像? 搵藝人比佢學物呢?

呢次正正係話佢知藝人都有公眾形象和私生活兩面, 有物好追星?

鐘意聽咪聽下, 鐘意睇咪掛下Poster, 有物唔得呢, 唔通鍾意聽張國榮會自殺?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

係囉!我鐘意陳百強,但我唔會濫藥,
青少年要有思想,唔好賴人賴物。

原文章由 circleda 於 08-2-11 15:47 發表

呢次正正係話佢知藝人都有公眾形象和私生活兩面, 有物好追星?

鐘意聽咪聽下, 鐘意睇咪掛下Poster, 有物唔得呢, 唔通鍾意聽張國榮會自殺? ...

大宅

我對仔女都鍾意twins, 但佢地係鍾意唱兒歌既twins,唔係私底下既twins囉, 細路仔好單純, 佢地都未知d相做緊乜, 做乜要阻止佢地, 答案都係大人點樣教佢地遮

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 麟媽媽 於 08-2-11 15:52 發表

main point 咪就係咁, 但好似好多人唔明。

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

大宅

我個仔只係聽佢地唱歌唔睇人(樣)
買佢地d兒歌係因為那時候無選擇..加上佢地初出道..個形像都幾健康..依家......:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

俾埋D 細路自己揀啦.

佢有思想, 有自己諗法. 只要係正面, 合乎義理,唔好盲從. 就是正確.
鍾意聽佢地D 歌咪繼續聽囉.

佢地D 歌隻隻都合唱, 又無得分開黎聽喎~:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

珍珠宮

聽歌就只係聽歌唔理其他梗最好.

但宜家好多小朋友唔係咁理智, 人地做咩佢又做咩.

大宅

我會盡可能唔比個小朋友睇囉, 因為小朋友睇過報導嘛. 唔想影響小朋友. 除非我小朋友從來冇睇過news.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

以聽歌角度係無問題既, 佢地既兒歌係幾岩細路哥聽

男爵府

原文章由 circleda 於 08-2-11 15:47 發表

鐘意聽咪聽下, 鐘意睇咪掛下Poster, 有物唔得呢, 唔通鍾意聽張國榮會自殺? ...

原文章由 麟媽媽 於 08-2-11 15:52 發表

原文章由 LILY媽咪 於 08-2-11 16:12 發表
聽歌就只係聽歌唔理其他梗最好.
但宜家好多小朋友唔係咁理智, 人地做咩佢又做咩.

我意思係想問下大家係lee件事会点教d小朋友...有無需要特別的処理方法!不是要同佢選偶像/搵藝人比佢學物及賴人賴物。
当然我明白小朋友有自己的想法...只不過我地為人父母,希望可以引導小朋友知道点去選択一d 正確d 0既野!
仲有e+ 0既小朋友真係ng同以前...

[ 本文章最後由 jo@pong 於 08-2-11 16:39 編輯 ]
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

別墅

我覺得無需要隱瞞
你唔講,電視,鄰居,同學,雜誌都會講
如果佢知d唔知d
咪以為呢d事無傷大雅囉

不如,如果佢問起,咪略略講下事情始末
借機教育正確的道德觀
會唔會好d

:恭: :喜: :發: :財:

原文章由 Charlotte_mom 於 08-2-11 15:28 發表
不過我地屋企好少講娛樂野, 佢連邊個係阿嬌都未知, 更加唔知淫照風波
佢會叫我講報紙, 不過我無講呢單, 就算佢問到, 我會話呢d唔arm細路仔睇
twins對我女黎講, 就係兩個識 ...

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我對仔女好鐘意twins, 我會繼續比佢哋聽twins wonderland.睇twins 姐姐講故仔.twins單news我唔会比佢哋知~佢哋心目中嘅twins 一樣咁靚咁純潔.人哋D私事冇必要向仔女交代

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Charlotte_mom 於 08-2-11 15:28 發表
twins對我女黎講, 就係兩個識 ...

agree with Charlotte_mom !!~~twins對我女黎講, 就係兩個識唱歌既靚女姐姐, that's it, 大人世界既烏糟野, 無謂俾佢知

洋房

阿女話現在好唔喜歡佢,話佢好醜惡

阿女由5歲已好喜歡TWINS,現在已10歲.

[ 本文章最後由 你寶麟 於 08-2-11 18:36 編輯 ]

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都唔會阻止小朋友繼續聽或睇佢哋,始終淫照係私底下影嘅,做家長嘅都盡量唔會俾仔女睇到呢啲相啦!何況阿嬌都無諗過要公開俾人睇,佢又唔係真係拍三級片,我覺得佢都幾慘!咁佢都唔會著晒低胸衫咁唱兒歌啩!只要以後都正常就無所謂啦!
我要記得幸福......

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

原文章由 cissie 於 08-2-11 18:30 發表

agree with Charlotte_mom !!~~twins對我女黎講, 就係兩個識唱歌既靚女姐姐, that's it, 大人世界既烏糟野, 無謂俾佢知

我個女係好鍾意佢地2 個 .
亞女都仲好細個.
唔知實際情況.
反而我好激動.
好似有的信錯人咁的感覺.

而家只好提住亞女 , 娛樂圈的品流複雜.
好彩亞女得 7, 8 歲,
如有新的偶像一出 , 佢都唔知 twins 係乜水.
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

子爵府

原文章由 HPChingchingma 於 08-2-11 19:39 發表

我個女係好鍾意佢地2 個 .
亞女都仲好細個.
唔知實際情況.
反而我好激動.
好似有的信錯人咁的感覺.

而家只好提住亞女 , 娛樂圈的品流複雜.
好彩亞女得 7, 8 歲,
如有新的偶像一出 , 佢都唔知 twins 係乜水. ...

從來都無唸過佢地係處女, 不過濫成咁又真係令人失望, 睇佢個款, 以後打算繼續做幕前, 繼續污染娛樂圈, 好心d fans 同藝人就分下事非黑白, 唔好係又支持, 唔係又支持先得咖. 為支持而支持只會令到原來已經烏煙障氣既娛樂圈更加黑.

首頁

尾頁

跳至