烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

民房

有去過五十嵐嗎?

有無人去過五十嵐試過$68任食火

男爵府

Re: 有去過五十嵐嗎?

剛剛今天去過五十嵐, 不過食下午茶! 未去之前已聽友人講唔好期待食物好味, 但價錢唔貴, 間唔中食亦幾好! 我只知任食火窩好似限時2小時!

別墅

五十嵐好似有兩間的,你們在談那一間呢?我去過將軍澳o個間,係好平既,但食物味道唔掂!

大宅

我去過灣仔那間,真係幾平,火窩食物任食,仲有壽司同一些熟食揀,食物質素不過不失,但再揀我會去酒樓任食火窩

大宅

五十嵐 very cheap, i went there a few times already. the food are ok la, can't expect too much for only $68 , with other hot food or sushi.

別墅

灣仔和尖沙咀o既五十嵐我都有幫襯過佢地o既任食火鍋, 食物水準都算ok, 但佢地會附送好多其他食物, 如果2個人去食, 佢會用一隻好大o既碟上火鍋食物, 其他熟o既食物就用番普通日本菜o既碟, 一碟一碟咁, 但可能因為地方細又想放多D檯招呼客人, 所以張檯好細張, o黎晒D食物之後搞到成張檯滿晒, 睇見都好開心, 好滿足.....以前我食o既時候收$58/位咋, 仲抵食呀!

如果冬天去個個都叫火鍋, 坐滿人o既時候, 張張檯都"熱氣騰騰"咁, 個個"埋首苦幹", 好鬼有氣氛o架!

大宅

The fat beef is not good in Wong Tai Sin one. I am not sure if others branches the same or not?

大宅

我去過黃大仙果間,,,,普通湯底$58蚊...三文魚湯底先係68蚊.我2野都試過,,無咩野特別.但係真係平靚正,,好多小食送.
有天富羅.壽司...湯啦麵..好多喇..你地不防去試下...

男爵府

底就底食,但D員工冇禮貌,人手唔够,去到你要有心理準備!!!!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題