跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我會俾飽,淨麵。你地有無其他建議?

伯爵府

虎到金來勳章

通粉,豆腐,菜,薯蓉

大宅

睛靈勳章 畀面勳章

我試過白麵包,白飯&淨河粉

知唔知幾時至可以全面食大人食 o既野呀?

大宅

未出過街食嘢,點都會趕返嚟食

複式洋房

我會特別叫d粉類食物俾佢 (如通粉, 米粉)
佢唔食自己d餅乾/包.
如果我覺得好油/好salty
我會用熱滚水過過去先俾佢食.
如果佢自己無得食, 出街唔會坐定定.
我都俾佢食飽粥仔先出街, 但係佢見到你食佢無份, 佢會坐唔定. 我會好辛苦囉.

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

試過叫饅頭或包類食品, 不過佢要黎玩多過食, 所以都係飲奶居多.

珊瑚宮

好媽媽勳章

原文章由 彤b^^ 於 08-2-12 11:31 發表
我好似暫時未試過冇帶粥仔出街,
因為阿仔食屋企野都食得唔好,出去食都一定唔掂,

不過如果真係唔帶粥,我會比佢食奶算,一餐半餐唔緊要

me 2 , 就算我去街都一定帶埋粥仔
bb 大細 lu , 街 d 嘢食都唔啱佢食 :mrgreen:

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

湯粉俾d粉佢食
但其實我好多野都會佢食
kfc既雞都會俾肉佢食架:mrgreen:

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

通常白飯.
唔太油/咸都俾佢食.
佢乜都食,辣都要試....

大宅

帶樽裝baby food, 叫餐廳 (大家樂果d都ok), 幫我叮熱俾bb食

大宅

之前我係唔會帶粥出街, 因為太重啦, 通常食左lunch 果餐粥先出街(因為bb&mami 都係懶人,12點先起身) 出街就食奶 or 糊仔, 如果未係食奶時間而我又食野, 我會買樽baby food 生果比bb 食, so far 佢食野都好定, 唔會太麻煩
不過近排發現唔食粥佢係唔夠飽, 而家有時都會拿粥出街,剛剛先係西田買多個buffalo保溫壺

禁止訪問

別墅

如果真係好趕整唔切粥仔,會買麵飽。supermarket 即食一瓶瓶果 d 亞 B 唔鍾意食,今日喺街買左燴藩薯比 B 仔食,佢鍾意到見到就快食完喺度喊。不過燴藩薯好難撞到,都係買麵飽對我黎講容易d...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

都有好多ideas,多謝各位!:恭::喜::發::財:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

恭喜發:財:!

我個女ok鍾意食無醬沙律, 雞肉, salmon都鍾意

麵包呢, 我個女就一路食一路bu出來, 所以我唯有唔俾; 如果去日本餐廳, 我個女都好鍾意吃飯團. 我會俾她吃salmon or tuna 飯團(都是熟的)

還有我現在袋裡一定帶小盒裝提子乾, 有它我個女就唔會周圍郁想逃離飯檯, 好正呀!

[ 本文章最後由 dj.hkhk 於 08-2-13 02:03 編輯 ]
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

別墅

barrybbmami,

係呀,我都發覺我亞B唔食粥唔夠飽,尤其是近排我整d 好杰嘅粥,佢好鍾意,食完一啖自己再叫我擘大個口等食,上個星期佢食到發炆唔知係o米d 粥唔夠杰唔夠飽所以唔開心... 現在好好多喇.

reneeleung,

香蕉都好方便喎! 醒唔起添!

dj.hkhk,

嘩! Saffy 食到飯團同提子乾喇,好叻女呀! 咁你平日餵佢杰粥多定爛飯多? 定已經食飯仔了?

男爵府

畀面勳章

通常我食咩就俾d晴晴食
如果太咸,太油就會搵熱水浸下先

複式洋房

我會比麵包佢食, 如果係咖啡店會叫通心粉同河粉比佢食, 或者會叫多碟白灼蔬菜(走油同走豉油)比佢食~~

大宅

如果係因為時間問題帶唔到粥仔嘅話,我會帶定支奶,因為我仔得4只牙仔,都唔食得其他野~~
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

首頁

尾頁

跳至