論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位媽媽,
想請問一下, 菲菲姐姐即將完第三個約, 要放大假返老家, 會同姐姐續約, 請問我要比姐姐幾多日大假呢 ?
謝謝幫忙~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 BB-Wing 於 08-2-12 01:09 發表
各位媽媽,
想請問一下, 菲菲姐姐即將完第三個約, 要放大假返老家, 會同姐姐續約, 請問我要比姐姐幾多日大假呢 ?
謝謝幫忙~

上天書睇啦,有大假表可看.

複式洋房

原文章由 FA8866 於 08-2-12 03:37 發表

上天書睇啦,有大假表可看.

長老, 睇左天書, 都有D問題要問,

姐姐即將完成第三個約, 應可享有10+11=21日的有薪年假, 擬星期六出發回老家, 星期日回港, 當中包括了四個星期日, (姐姐平時係放星期的), 請問, 這些星期日是否要再加四日假比姐姐呢 ? 以下所提到的, 是否就是這個意思呢 ? 但我以前記得有人解釋比我知係不需再計星期日的假期呢 !

如 年 假 期 內 適 逢 休 息 日 或 法 定 假 日, 該 日 應 視 作 年 假, 而 僱 主 必 須 為 僱 員 另 定 休 息 日 或 法 定 假 日。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 BB-Wing 於 08-3-17 22:01 發表

長老, 睇左天書, 都有D問題要問,

姐姐即將完成第三個約, 應可享有10+11=21日的有薪年假, 擬星期六出發回老家, 星期日回港, 當中包括了四個星期日, (姐姐平時係放星期的), 請問, 這些星期日是否要再加四日假比姐姐 ...

同hk人一樣,要計埋比佢的,另如在年假期間有勞工假,都要另外計番比佢.

複式洋房

原文章由 FA8866 於 08-3-17 22:08 發表

同hk人一樣,要計埋比佢的,另如在年假期間有勞工假,都要另外計番比佢.

謝謝長老

首頁

尾頁

跳至