潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

從來沒有穿耳洞,亦不太想穿 , 可是喜歡戴耳環 .有沒有姊妹係咁樣???

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK猜猜猜慶中秋

哈....我係呀
好怕痛
不過成日行街見到d耳環好靚
有時會心郁郁想去穿
不過無一次成功"的"起心肝去穿~~:p

珍珠宮

以前細個穿過,但後來返學,學校唔俾戴,以前又冇而家個d透明針,返到屋企又冇戴返,搞到個洞埋左!

其實而家見到耳環,都心郁郁想穿返個洞,但自己又怕痛到死,到而家仲掙扎緊!穿個下唔係太痛,但好大聲,最痛係穿完,晚晚滴藥水,d肉痴住隻耳環,要一路滴藥水,一路轉隻耳環!又痛又癢,好辛苦架!

所以,而家好多時都會去d有得將枝針轉做夾既地方買耳環!

可能第時個女穿左,我都仲未敢穿返!哈哈哈

大宅

係呀 ..... 有d人的耳仔好敏感的.....

男爵府

原文章由 palaisdelea 於 08-2-14 00:11 發表
從來沒有穿耳洞,亦不太想穿 , 可是喜歡戴耳環 .有沒有姊妹係咁樣???

我耳珠好厚肉的,媽媽話是「佛公耳」叫我唔好穿耳洞,所以一直都無穿過。我也覺得戴耳環好靚、好sharp,所以我收藏了三十多對夾耳耳環,有時戴得耐,真係夾到又腫又慶o架!不過衰貪靚無計!

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我讀小學個陣已經穿左耳兩個右耳三個啦,頭個兩個係自己揾支普通針慢慢吉下穿嘅,我妹都係我幫佢穿架,因個年代仲未有針鎗.

大宅

嘩!!!!
咁有沒有發炎, 好勁~~

珍珠宮

原文章由 clarentrendy 於 08-2-21 23:20 發表
我讀小學個陣已經穿左耳兩個右耳三個啦,頭個兩個係自己揾支普通針慢慢吉下穿嘅,我妹都係我幫佢穿架,因個年代仲未有針鎗.

你好勁呀!
聽到都打冷震,
一定好痛架喇! 

大宅

我細個時都冇穿架, 中學時貪靚時穿過, 但冇帶幾日就埋左口, 直到宜家先再去穿過, 其實又唔係話好痛, 只係一下, 都唔使點滴藥水都得. 但因為穿左唔係好耐試過有兩日冇帶ear ring就即係想埋口咁, 我同事教我用冰"full"下然後用耳環果支針再拮下拮下就會穿得番, 初初聽起黎覺得好似好痛咁, 但用冰full左真係唔痛架喎, 拮幾下就ok!

複式洋房

我都係自細一直沒有穿耳洞,但都覺得戴耳環好漂亮,結婚時都係戴夾耳環。有時都心思思想,只是沒行動。到了成30歲人,有一日自己行行下街,見到有間店有耳環賣及幫人穿耳,心血來潮就穿了。依家戴耳環就方便好多啦!

大宅

KEKE~~~

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我讀嘅小學同中學都唔俾戴耳環, 而且我媽咪都冇穿, 但係自己又貪靚, 貪型, 所以一上Year 1, 即刻走去穿3個洞, 隔咗大半年, 再走去穿多2個, 本來仲想穿多1個, 不過我阿媽唔俾, 話有5個洞夠啦......所以冇再穿lu....

大宅

wah~~~~

大宅

我覺得釘耳真係會釘上[引]架,,初初玩下又釘玩下又釘,左耳都釘左6個..右耳都釘左3個,,不過我釘黎都好無謂..見到D靚靚耳環想買><"但係好貴又唔捨得..唉 反而我鍾2紋身多D

大宅

我好想穿耳洞,我唔怕痛,只系怕發炎.我見過朋友耳仔發炎,嚇屎我,今年發左癲買左三對chanel耳環,諗住迫自己快d去穿耳洞.但系到而家仲未行動.朋友介紹我去isabella,話冇甘易發炎喎.

珍珠宮

發炎好多時都會架....

我個時穿咗冇耐就發炎, 右耳個耳珠又紅又腫, 不過我怕唔戴住耳環個洞會生番埋, 所以夾硬幾痛都戴住...有一日試過因為耳珠太腫, 隻耳環"啪"唔實, 彈咗個"托"出嚟....

原文章由 shopmania 於 08-2-28 16:53 發表
我好想穿耳洞,我唔怕痛,只系怕發炎.我見過朋友耳仔發炎,嚇屎我,今年發左癲買左三對chanel耳環,諗住迫自己快d去穿耳洞.但系到而家仲未行動.朋友介紹我去isabella,話冇甘易發炎喎. ...

大宅

Or...

唔好太勉強... 發炎就唔好戴住

珍珠宮

個時真係冇有怕架..一味要靚

如果耳仔發炎, 可以除咗耳環出嚟, 滴幾滴個D耳仔藥水落個洞度, 再將耳環清潔乾淨, 又滴幾滴落支耳環針同托度, 先戴當番, 會快D好架..

如果藥水唔夠勁, 可以用沙X龍藥膏

男爵府

我都冇穿過
有時見到d好靚既耳環..都係得果睇字
夾果d又好痛喎

大宅

因為都唔習慣

首頁

尾頁

跳至