夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆 #100 Vca 的文章

禁止訪問

男爵府

原文章由 吹吹水 於 28/2/2008 09:40 PM 發表
唔索邊有男人扮女人打你主意
而你個公仔咁cute

關咩事吖~ 我唔係第一個賴佢野架嘞! 之後同其他bk媽咪講開先知係同一條友!

別墅

係咪t字頭架

原文章由 Vca 於 08-2-28 21:47 發表

關咩事吖~ 我唔係第一個賴佢野架嘞! 之後同其他bk媽咪講開先知係同一條友!

男爵府

原文章由 baby5 於 28/2/2008 09:49 PM 發表
係咪t字頭架

係~ 妳都賴佢野?

大宅

情人節果日C6 call 我話出街食飯, 我話唔好, 因為大女第日要返學, 甘佢駛個女再打比我同我講想出街食.... 甘我心軟啦, 佢地講好搵地位等我, 點知去到佢地都未出門口, 要我一個人呆等左半粒鐘 ~ 不過算啦, 我都無嬲到, 好有耐性等佢地一齊食飯 lor, 之後行左一陣 mall, 再去食糖水, 跟住阿女話好想坐巴士返屋企 , 甘情人節就成家人一齊過.

大宅

原文章由 Vca 於 08-2-28 21:47 發表

甘變態

別墅

佢有pm我

原文章由 Vca 於 08-2-28 21:58 發表

係~ 妳都賴佢野?

男爵府

原文章由 baby5 於 28/2/2008 10:23 PM 發表
佢有pm我

咁妳有冇睬佢? 佢扮到好似果喎~ 又話自己同老公幾慘幾慘乜乜77咁...

別墅

佢話傾下計喎
一睇就知唔對路
我無理佢呀

男爵府

原文章由 baby5 於 28/2/2008 11:04 PM 發表
佢話傾下計喎
一睇就知唔對路
我無理佢呀

我冇妳咁醒~~~

男爵府

畀面勳章

原文章由 Vca 於 08-2-28 20:51 發表
阿蕉~ 情人節收花果日札花1朶都冇開架! 只係得個大字~ 好彩我又醒目 - 分兩個花樽~ 如果唔係既話,花開哂可能會跌!

個公仔係老公"撻"我做袖珍手作仔d黏土整架! 個樽係baby food 既樽(佢自己食咗~) 裡面果d唔係水來架 ...

你個ex GUCCI袋o個part好爆wor~!
比著我真係會o向朋友面前大聲講佢只係送左5份1個gucci
不過我覺得我以前有d男朋友仲冇心思...
真係要我叫,,再帶埋佢去花店揀花然後佢比$~
仲要唔可以貴,,
可能因為我d ex全部都係要返學冇收入喇~

其實我都冇真真正正過過情人節.........

男爵府

原文章由 yoed 於 28/2/2008 11:37 PM 發表

你個ex GUCCI袋o個part好爆wor~!
比著我真係會o向朋友面前大聲講佢只係送左5份1個gucci
不過我覺得我以前有d男朋友仲冇心思...
真係要我叫,,再帶埋佢去花店揀花然後佢比$~
仲要唔可以貴,,
可能因為我d ex全部都係要返學冇收入喇~

其實我都冇真真正正過過情人節.........

妳話我ex 係咪真係衰到冇人有吖!
我當時冇篤爆佢係因為 - 佢唔要面我都要...
我ex 大我8年,佢係個牙E來~ 所以先揸靚車...
但我真係唔知點解佢可以cheap 成咁???
但喺人地面前又扮哂好鍚女朋友!

相反我識老公時,佢仲係窮學生一個!
果時佢先得18歲~
早前同其他bk媽咪傾開...
對方問我最sweet 既情人節係點過既?
我同果位媽咪講:係我同老公第一個情人節!

當時老公冇錢又冇車,放咗大學...
但因為係情人節,所以要喺屋企餐館幫手~
幫完手成9點幾先搭車去我屋企接我出去酒店食飯!
佢來到時手揸住一札香水百合~ (冇而家咁大札~)
我問佢點知我鍾意白色香水百合?
佢話有次我地約咗喺巴士站度等...
佢離遠見到我不停咁聞巴士站前花店既香水百合!
所以佢估我會鍾意! :loveliness:
佢親手整咗張咭比我! (咁多年都親手整咭,今年係公仔!)
仲送咗1條個鍊咀好似鼻屎咁大既鑽石鍊比我~ :loveliness:
佢同我講: 我暫時冇能力買好大既鑽石比妳...
但將來我賺到錢一定會比我可以比到最好既妳......

對我來講,依個係我最最最難忘+sweet 既情人節!

大宅

原文章由 Vca 於 08-2-28 20:09 發表

A~ 不如妳下次唔好對住佢發脾氣吖? (唔好比藉口佢發番妳脾氣轉頭!) 試吓對住佢愁眉苦臉+唉聲嘆氣...等佢內疚吓! 實行用軟功!

我有d朋友同我講: 妳唔明架嘞~ 妳老公咁鍚妳! 妳點會明白過時過節乜都冇果種感覺吖? ...

好多謝你嘅提議,不過我都唔係一開始就發佢脾氣嘅,
都有試過用軟功呢招,但係經過幾次,我見佢都無動於衷,
又暗示又明示都冇用,佢個款仲好似過咗海就神仙咁tim,
所以呢兩年先發咁大脾氣嘅啫!
我亦都有同佢講過,我唔係要威要攞彩,
你當街送俾我都唔好,拎番屋企先送就得喇,
我都唔鍾意拎住紮花招搖過市,我祇係想要一個美好嘅回憶啫!

同佢曰子越耐,我就越心淡,唔係我主觀,
一齊有成10年la,開心嘅回憶幾乎冇,唔開心嘅就大把,
問番佢同我一齊有咩好嘅嘢值得回憶?
連佢自己都答唔出!!!
我唔係想同佢斤斤計較,其實女人可以好小器
但亦好大量,佢祇要平時多d氹吓我開心,
我就唔會再記得嗰d唔開心嘅嘢,但係佢真係踢極都唔肯陏,
我連想有少少籍口幫自己原諒佢都唔得!

情人節嗰日,佢仲死撑話d花貴到離哂譜,唔抵買
仲話番我點解一定要當曰買?嬲到我出煙,
我都冇話一定要嗰日買,況且就算真係都一年一次啫,
咁你都要同我計?
我祇係問咗佢一句,你話今日d花好貴唔抵買,
咁平時平嗰陣你又有冇買番嚟氹下我呀?
佢即時再冇聲出,任得我鬧!

男爵府

原文章由 wmpl 於 29/2/2008 02:12 AM 發表

好多謝你嘅提議,不過我都唔係一開始就發佢脾氣嘅,
都有試過用軟功呢招,但係經過幾次,我見佢都無動於衷,
又暗示又明示都冇用,佢個款仲好似過咗海就神仙咁tim,
所以呢兩年先發咁大脾氣嘅啫!
我亦都有同佢講過,我唔係 ...

其實有好多媽咪講得好啱~
佢地未必個個人都重視情人節,
未必個個都會慶祝!
正如佢地自己話:開心就日日都係情人節!
如果老公係屬於"木獨d"+冇情趣既人...
到過時過節先來考驗佢真係好有難度喎!

咁妳不如試吓今日開始,
由自己先做主動~ 安排吓點製造美好回憶...
咁唔係得妳一個開心架麻~
妳老公都同樣會enjoy 架~
佢試過甜頭後,可能會發現原來間唔中咁咁咁...
個老婆會咁開心架!!! 可能佢會開曉呢~~~:loveliness:

男爵府

畀面勳章

原文章由 Vca 於 08-2-29 00:44 發表

妳話我ex 係咪真係衰到冇人有吖!
我當時冇篤爆佢係因為 - 佢唔要面我都要...
我ex 大我8年,佢係個牙E來~ 所以先揸靚車...
但我真係唔知點解佢可以cheap 成咁???
但喺人地面前又扮哂好鍚女朋友!

相反 ...

你老公真係好好ar...
想lum c人咩~~
你要好好珍惜哦~!
(我相信你都會^^)

男爵府

原文章由 yoed 於 1/3/2008 12:54 AM 發表

你老公真係好好ar...
想lum c人咩~~
你要好好珍惜哦~!
(我相信你都會^^)

我緊會啦~ :loveliness:
比幾大舊鑽石我來換走我老公都唔制呀!!!!

首頁

尾頁

跳至